Kano huren in Giethoorn

De leukste uitjes
Wat te doen op zondag?

Kano huren in Giethoorn
Lig je graag de hele zondag languit op de bank of ga je toch liever de deur uit om iets leuks te doen? Een mooie wandeling met een tussenstop bij een gezellige theetuin, toeren met een oldtimer, bootje varen... Wat te doen op zondag: op Bijzonder Plekje vind je de leukste tips! Geen standaard uitstapjes of drukke pretparken, maar bijzondere uitjes.

Een dagje lekker rommelen in en om huis, een pyjamadag bij de haard met een stapel boeken, bij mooi weer spontaan op de fiets stappen om ergens een ijsje te eten of op ontdekking in eigen omgeving; wandelschoenen aan en gaan. De zondag is voor iedereen anders. Vroeger een ‘verplichte’ rustdag, tegenwoordig een dag waarop alles mag en kan. Laat je inspireren:

Ga wandelen en sluit af bij een theetuin

Wist je dat er in Nederland heel veel leuke theetuinen zijn? Je vindt ze vaak op mooie plekken in de natuur, in een omgeving waar je goed kunt wandelen en fietsen. Maak eerst een mooie wandeling of fietstocht en geniet daarna van koffie of thee met een welverdiend stuk huisgemaakte taart. Heb je iets te vieren of wil je uitgebreid genieten van allerlei lekkers, reserveer dan een high tea.

Zin om te gaan? We hebben de mooiste theetuinen voor je verzameld.

-> Ook leuk: de paden op met koffiestop

Toeren met een oldtimer

Hoe leuk is het om op zondag samen op avontuur te gaan met een oldtimer. Wat dacht je van een Volkswagen busje, Eendje, Mini Cooper of Porsche 911? Op verschillende plekken in Nederland kun je een oldtimer huren, vaak met route en soms zelf inclusief picknickmand. Ga samen terug in de tijd of neem de kinderen mee voor een avontuurlijk ritje.

Huur een (fluister)bootje

Wil je de zondag lekker relaxed doorbrengen? Huur een bootje en geniet samen van een ontspannen middag op het water, bijvoorbeeld met een Sampan fluisterboot van de Chinese Schouw in het Groene Hart. Laat je het varen liever aan een expert over? Boek dan een excursie met schipper, bijvoorbeeld met de IJsseldeltaman.

Wat kun je nog meer doen op zondag?

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke, originele dingen om op zondag te doen. Relaxen bij een (privé) wellness, een workshop, proeverij, toeren met een e-chopper… Leuke uitjes voor jou en je partner, voor een gezellige zondag met je gezin of met vrienden. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een dagje uit.

Wellness met whirlpool en sauna in het bos

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken