Uitwaaien aan zee bij harde wind

Aan de wandel
De paden op met koffiestop

Uitwaaien aan zee bij harde wind
Wandelen is heerlijk! Niet alleen is wandelen goed voor je conditie en gezondheid, het werkt ook rustgevend, kalmeert je gedachten en zorgt voor lucht en ruimte in je hoofd.

Ga jij graag wandelen?

Dat wandelen gezond, leuk en lekker is, is algemeen bekend. Niet voor niets wordt er steeds meer gewandeld in Nederland (en daarbuiten). Het lijkt een ware trend te worden. Wandelen kan vanaf je voordeur, is goedkoop, kan altijd en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ga jij voor een stadswandeling, dwalen door de straten en steeds iets nieuws ontdekken? Laat jij je graag verrassen door te gaan dwalen en verdwalen? Of is een wandeling in de natuur meer passend bij jou? Een rondwandeling van een paar kilometer, een NS-wandeling of Lange Afstands-Wandelpad? Ga je met je gezin op zondag aan de wandel, moeten je kinderen verplicht mee naar buiten om een frisse neus te halen of is opladen in de natuur jullie gezamenlijke geluksmoment?

Wat je ook doet, wandelen maakt je veel bewuster van je omgeving. Je ziet de natuur ontluiken, bent je bewust van geuren en kleuren, leert het kleine weer waarderen.

Wandelpad in de uiterwaarden, bij hoog water

De allerleukste wandelingen

De leukste wandelingen zijn voor mij toch wel de wandelingen waarbij je de nodige stappen combineert met een leuke tussenstop. Bij dat ene boscafé, dat terrasje langs de waterkant, het idyllische plekje op de Veluwe, die lunchwinkel waar je ook nog eens verleid wordt door alle mooie woonaccessoires…

Is voor jou zo’n tussenstop of eindbestemming ook een voorwaarde om te gaan wandelen? Beloon je jezelf met een terrasje in het vooruitzicht? Speciaal voor jou zetten we de leukste wandelingen op een rij: de paden op met koffiestop!

Koffie met Limburgse vlaai

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken