Authentiek landhuis met rood pannendak en vakwerkmuren

Neem de tijd!
De paden op met koffiestop: Residence Rhenen

Authentiek landhuis met rood pannendak en vakwerkmuren

Een koperen loper van herfstblad strekt zich voor me uit op de Utrechtse Heuvelrug. In de bomen hangen gouden slingers met glinsterende regendruppels. Wat een glansrijk ontvangst op deze heerlijke novemberdag. Als ik de auto uitstap bij Residence Rhenen overvalt me een gevoel van geluk. Ik ruik de geur van mos en bladeren. Tussen een stapel houtblokken spelen een roodborstje en koolmeesje verstoppertje. Ik wil met ze mee spelen, maar de verschillende wandelpaden wachten uitnodigend op me, net als een heerlijke high tea voor na afloop.

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Vanaf de parkeerplaats van Residence Rhenen start een wandelroute van in totaal ruim 11 kilometer. Dit is met recht de paden op, de lanen in: het heuvelachtige landschap, met de Prattenburgse en Amerongse berg, zorgt ervoor dat je af en toe flink door moet stappen. Dan word je wel beloond met fantastische vergezichten die in Nederland zeldzaam zijn.

In de bossen laat het Utrechts landschap de natuur vooral lekker zelf haar gang gaan. Maar de voorzieningen zijn goed. De paden, bewegwijzering en bankjes op precies de goed plekken zijn er voldoende. Het voordeel van deze route is dat hij in een soort 8 loopt en ik hem dus ook in twee keer kan lopen. Zo heb ik alle tijd om onderweg de herfsttinten goed in me op te nemen, kabouters te zoeken met de kinderen en de herfstgeuren eens goed op te snuiven.

Opwarmen bij Residence Rhenen

Of de geur van verse koffie natuurlijk… Want in de verte zie ik de contouren van het chalet en prachtige koetshuis in vakwerkstijl van Residence Rhenen weer opdoemen. Warm licht straalt uitnodigend door de ruitjes van de Rotisserie (waar het restaurant is gevestigd). Ik ben niet de enige die koffie ruikt. Dames op hogen hakken die de plassen ontwijken en een echtpaar op regenlaarzen, met een hond die zo te zien ook wel toe is aan iets lekkers, hebben het ook geroken.

Laat je niet afschrikken door de met wit linnen gedekte tafels want de Rotisserie is voor iedereen. Een ‘chique’ lunch omdat je iets vieren hebt, een snelle zakelijke bak koffie of een uitgebreidere, met een groot stuk taart, alles kan! Omdat ik elk besef van tijd in de bossen achtergelaten heb, ga ik voor een uitgebreide high tea en ik kan je zeggen, daar krijg je geen spijt van. Thee uit een ouderwetse pot op een gezellig theelichtje verjaagt de eerste herfstkou. Het soepje van bospaddestoelen met truffelolie verwarmt mijn hart. Dan rest alleen nog maar te genieten van quiche, sandwiches, scones en kaneelbroodjes totdat ik voldaan mijn stoel naar achteren schuif. In gedachten plan ik alvast een dag vrij om de andere helft van de wandeling te lopen.

Handig om te weten:

  • Residence Rhenen, op de rand van Elst en Rhenen, is een plek waar je graag nog eens terug komt. En dat kan want je kunt er trouwen, feesten, slapen, vergaderen, eten en vooral genieten.
  • Residence Rhenen is 7 dagen in de week geopend vanaf 11.30 uur. Hou ook de agenda in gaten, er worden regelmatig leuke seizoensgebonden dingen georganiseerd. Schuif bijvoorbeeld aan voor een kerstdiner in de bossen of laat je inspireren en maak prachtige kerstdecoratie terwijl je geniet van high tea.
  • De High Tea kost €23,50 per persoon.

Residence Rhenen: Veenendaalsestraatweg 50, Elst

Lees ook onze andere tips om de paden op te gaan

Overzicht