Yoga in de sneeuw tijdens je wintersportvakantie

Sneeuwzeker en zalig zen
Wintersport: 5 tips voor een bijzondere skivakantie in Les Gets

Yoga in de sneeuw tijdens je wintersportvakantie

Plannen om te skiën in Portes du Soleil? Reken dan op 650 kilometer piste, 122 duizend bedden, 12 resorts en 1400 sneeuwkanonnen. Maar liefst 450 van die kanonnen staan in het sneeuwzekere Les Gets. Hier blijven belangrijke hellingen op een duurzame wijze gegarandeerd wit. Maar Les Gets biedt je zoveel meer dan eindeloze pistes. Geniet van ski-in ski-out in Les Gets en beleef een ontspannen en bijzondere wintersportvakantie met deze vijf tips. Off-piste!

Les Gets, let’s go…

1. Warm-up en yoga met Barbara

Stap in de gondel met yoga juf Barbara. Via brede witte paden wandel je in rustig tempo richting de top van de Mont Chéry. Bijna boven begint je sessie. Waan je een warrior, een kat of een boom. Probeer perfecte yoga poses met je ogen gefocust op de Mont Blanc. Slechts gestoord door een sporadische wandelaar en een kabbelend beekje kom je hier helemaal bij. Heerlijk helemaal zen.

De yoga is er voor iedereen en wordt aangepast aan je niveau.

Tip: houd het jaarlijkse 100 ciel d’hiver event in de gaten. Drie dagen van cocoonen en ontspannende workshops met een focus op wellness.

2. Geniet van vergezichten (op de Mont Blanc)

Vergeet niet voor je je ski’s onder klikt langs te lopen bij de Wild Beets Kitchen voor een take-away vegan of vegetarische wrap. Bruine rijst, Jackfruit curry, jalapeños of falafel, rode uien en radijs smaken nou eenmaal erg goed onder het genot van één van de vele vergezichten. Te pas en te onpas passeer je prachtige panorama’s bovenop de toppen van Les Gets. Genoeg banken om samen met je wrap en wat vrienden te genieten van het moment, de frisse berglucht en het goede leven.

Tip: selfie-time bovenaan de lift van de Ranfoillly waar een haast zwevend plateau boven de vallei spectaculair matcht met de Mont Blanc.

3. Ontspan in de Spa Les Sources du Chéry

Staan je spieren onder spanning en krijg je de kramp niet meer uit je kuiten? Dan is het hoog tijd voor een bezoek aan de bronnen onderaan de Mont Chéry. Glashelder water en hout van vers gerooide bomen van de hellingen om je heen als decor van pure luxe. Stap in een stoombad, één van de sauna’s, of plons in een koud water ‘plunge-pool’. Relax op een onderwaterbank, meet je krachten met een jetstream of borrel in een whirlpool of waterval. Verlaat vervolgens zachtroze gerimpeld en volledig herboren Les Sources du Chéry, 1.000 m² puur welzijn.

Les Sources du Chéry – 2249 Route des Grandes Alpes, 74260 les Gets

4. Ga met je handen in de klei in Les Gets

Wil je tijdens je wintersportvakantie iets heel anders dan de hele dag op de ski staan? Kies voor een workshop bij Anouk en haar zus Natalie. Tussen blatende lammetjes en mekkerende schapen draait Anouk haar klei die haar zus vervolgens decoreert. Schuif aan in hun pure, warme omgeving vol natuurlijke materialen en laat je fantasie de vrije loop. Gedachten verdwalen en spieren ontspannen terwijl de klei in het rond spat. Tussendoor is er voldoende tijd om de dartele lammetjes te aaien die tussen het stro heen en weer springen. Aan het einde van een ontspannende sessie ben jij zen en heb je een leuk potje of schaaltje, een bordje of fles, met een beetje mazzel zelfs beschilderd, voor thuis.

Poterie artisanales des Gets – 1373 route de Lassarre, 74260 Les Gets

5. Proef lokale lekkernijen bij La Fruitière de Perrières

Bordjes op de deur en gezellige houten figuren weggelopen uit het verleden heten je hartelijk welkom bij La Fruitière de Perrières, een restaurant en kaasmakerij. Binnen op de lange stamtafel staat de Marquisette al voor je klaar, een vrolijk gekleurde huisborrel vol fruit, wat rum en witte wijn met bijbehorende blokjes kaas en grote groene olijven. Even heerlijk ontspannen ‘inborrelen’ voor je vork in de fameuze fonduepan gaat. Smeuïge kazen worden op ambachtelijke wijze gemaakt van zacht romige melk van Tarines, Abondances en Montbéliardes koeien. Op de met gebloemde kleedjes gedekte tafels, onder de voormalige gewelven van de kaasmakerij, verschijnen geurende kaasgerechten. Gesmolten voor raclette of gecombineerd in de fondue, de verse kaas van de naastgelegen kaasmakerij is fenomenaal. De absolute publiekslieveling van Les Gets.

La Fruitière des Perrières137 route des Perrières, 74260 Les Gets

Lees meer over Les Gets, voor een bijzondere skivakantie

Overzicht