Hondensleetocht tijdens de wintersport in Dalarna

In de winter naar Zweden
Wintersportdromen in Dalarna

Hondensleetocht tijdens de wintersport in Dalarna

Ben je op zoek naar een bijzondere bestemming voor je wintersportvakantie? Beleef de ultieme winterreis in het Zweedse Dalarna. 5 redenen om er deze winter naar toe te gaan.

De Zweedse regio Dalarna heeft alles in huis voor een afwisselende en bijzondere wintersportvakantie. Het ligt in Midden-Zweden en is een van de zuidelijkst gelegen wintersportgebieden van het land, bekend om de grootste en beste skigebieden van Zweden: Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, Kläppen, Skistar Sälen en Stöten (geen wachttijden bij de liften!). Je kunt er naast skiën nog veel meer sneeuwactiviteiten beleven waaronder langlaufen, ijsvissen, hondensleeën en tochten maken per sneeuwscooter. Hoe cool?! Zo’n wintersportvakantie wil je toch! Dalarna maakt wintersportdromen waar.

1. Transfer vanaf de luchthaven per sneeuwscooter of hondenslede

Het gloednieuwe vliegveld Scandinavian Mountains Airport op de grens van Zweden en Noorwegen maakt een wintersportvakantie naar Scandinavië een stuk toegankelijker. Daar komt nog eens bij dat er slechts een korte transfer nodig is naar de Zweedse skigebieden Sälen, Stöten en Kläppen. Kort na aankomst kun je dus al op de piste staan. De kortste transfer gaat naar Sälen en het duurt slechts 15 minuten om je met je bagage af te leveren. Kies voor een unieke transfer naar je accommodatie, per sneeuwscooter of hondenslede en laat je wintersportavontuur direct beginnen.

Vanuit Nederland voert Transavia in de winter rechtstreekse vluchten uit vanaf Groningen Airport Eelde naar de bergen in Dalarna. De vlucht gaat wekelijks op zondag.

2. Zonder wachttijden de piste op

Een wintersportvakantie in Dalarna is niet alleen bijzonder. Het heeft ook een heel groot voordeel t.o.v. een vakantie in de Alpen. Niet alleen de transfertijden zijn kort, de skigebieden zijn hier rustig en uitgestrekt zonder lange wachtrijen bij de liften. De liften in de verschillende skigebieden zijn modern.

3. De steilste piste van Zweden

Ook voor alpineskiërs die wel van een uitdaging houden, is Dalarna een uitstekende wintersportbestemming. Idre Fjäll heeft de steilste piste van Zweden. De piste heeft op sommige delen een hellingshoek van 46 graden. Heerlijk skiën dus hier in de noordelijkste skibestemming uit de regio met 41 pistes. Blijf altijd goed om je heen kijken, want het is niet ongebruikelijk dat er rendieren langs de piste te vinden zijn.

4. Beste langlaufbestemming van Zweden

Een wintervakantie in Zweden is zoveel meer dan skiën alleen. Activiteiten als sneeuwscootertochten, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en hondensledetochten zijn bij alle winterbestemmingen mogelijk. De Zweden zelf zijn dol op langlaufen. Orsa Grönklitt in het noorden van Dalarna is de beste langlaufbestemming van Zweden met meer dan 130 km aan routes. Vanaf de loipes en skipistes heb je hier een indrukwekkend uitzicht op het beroemde roofdierenpark Orsa Rovdjurspark met tijgers, lynxen en ijsberen.

5. Ook goed bereikbaar per auto

Dalarna is niet alleen goed bereikbaar per vliegtuig deze winter door de nieuwe vluchtverbinding met Scandinavian Mountains Airport, ook met de auto kun je prima op wintervakantie. Säfsen is de zuidelijkste winterbestemming in Dalarna en daarmee het best bereikbaar met de auto vanuit Nederland. Het resort opent dit jaar een flink aantal nieuwe moderne ski-in, ski-out appartementen.

Meer weten over Dalarna?

Deze winter naar het Zweedse Dalarna en ontdekken hoe wonderschoon de winter hier is? Ga niet alleen skiën, maar plan een hondesledetocht, ga op excursie met een sneeuwscooter en leer langlaufen. Hele dagen buiten zijn en ‘s avonds in de sauna je vermoeide spieren ontspannen.

Blijven slapen?

Näsets Marcusgård is een bijzonder plekje in Dalarna. De authentieke boerderij is omgetoverd tot een vakantieoord. Kom genieten in een van de appartementen of de twee prachtige boomhutten Supermåne en Oddis Öga.

Meer tips voor accommodaties, activiteiten en praktische informatie vind je op

de website van Visit Dalarna

Overzicht