Strand bij eb met wandelaar met hond

Lekker weg en toch thuis
Bed & breakfast aan/bij zee

Strand bij eb met wandelaar met hond
Overnachten in een B&B aan zee is de ideale combinatie van er lekker tussenuit zijn en je thuis voelen. Met een paar dagen uitwaaien op het strand en daarna ‘thuiskomen’ in een huislijke en gastvrije bed and breakfast maak je van een gewoon weekend zomaar een verkwikkende minivakantie. Langer blijven mag natuurlijk ook!

Thuis in een bed and breakfast aan zee

Een bed and breakfast aan de Nederlandse kust voelt heel anders dan een gewoon hotel. In een B&B ben je niet zomaar een van de vele gasten: door de kleinschaligheid en doordat het vaak gaat om een accommodatie aan huis, voelt een verblijf in een bed and breakfast veel persoonlijker. Hier weet je zeker dat je gastvrij wordt ontvangen en naar huis gaat na een hartelijk afscheid. Tussendoor kun je altijd bij de gastheer en/of gastvrouw terecht voor tips over wat je kunt doen tijdens je verblijf aan zee.

Trappen naar zee en stormbrekers op het strand
Overnachten aan zee

Zien en doen in een B&B aan zee

Als je hebt gekozen voor verblijf aan de Nederlandse kust, wil je waarschijnlijk in ieder geval genieten van de rust die een weekendje weg of vakantie aan zee te bieden heeft: luisteren naar het geruis van de zee, het zand onder je voeten voelen tijdens een strandwandeling of genieten van het zonnetje in de beschutting van een duinpan. Misschien fiets je wel zo van je B&B het duingebied in, of loop je zo de boulevard op om een terrasje te pakken.

Maar de bed and breakfast kan ook een ideale uitvalsbasis zijn voor het bezoeken van steden en bezienswaardigheden. Denk maar eens aan een stedentrip Den Haag of Den Helder, of een bezoek aan de Deltawerken. Kies je voor een bed and breakfast op een van de Waddeneilanden, dan kun je zelfs tijdens een kort verblijf een leuke indruk krijgen van zo’n eiland.

Rood met witte vuurtoren aan de kust van Zeeland
Vakantie aan zee

Op vakantie aan de Nederlandse kust

Klinkt goed, toch? En het leuke is, dat je niet per se hoeft te wachten tot je volgende vakantie. Een B&B aan de Nederlandse kust is nooit meer dan een paar uur rijden, dus je kunt er ook makkelijk in een (lang) weekend naartoe. Wat ga jij eerst doen – je agenda checken of de bijzondere bed and breakfasts bekijken die wij voor je hebben verzameld?

 

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken