Kade van de haven met zeilboten, kleurrijke gevels en een wapperende vlag

Vakantie aan zee
B&B in Zeeland

Kade van de haven met zeilboten, kleurrijke gevels en een wapperende vlag
Een B&B in Zeeland is de perfecte keuze voor een weekendje weg of vakantie aan de kust. Een mooie strandwandeling bij zonsondergang, spelen in de branding; in de zomermaanden zorgen de zee en het strand voor veel vermaak en de nodige verkoeling. De rest van het jaar kom je er om uit te waaien, je hoofd leeg te maken én om van al het andere leuks in Zeeland te genieten. Want naast de zee en de duinen heeft dit stukje Nederland nog veel meer te bieden!

De Zeeuwse kust

Plan gerust een weekendje of langer bij een van de B&B’s in Zeeland, er is veel te doen en ontdekken. Zeilen, suppen surfen, zwemmen of duiken? Zeeland is een fantastische bestemming voor een actieve vakantie op en in het water. Maar ook als je het liever wat rustiger aan doet zit je hier goed. Kijk van een afstandje toe, met de zeewind door je haren en je voeten in het zand of maak een mooie wandeling en luister naar het rustgevende geluid van de branding.

De lange kustlijn staat vaak garant voor plezier en ontspanning, maar bij hoog water kan het voor de nodige problemen zorgen. Als je in Zeeland bent, breng dan eens een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans. Hier zie je wat voor maatregelen er zijn getroffen om Nederland te beschermen tegen overstromingen.

Rood met witte vuurtoren aan de kust van Zeeland

Natuur & leuke steden

Zeeland staat bekend om de kustlijn met brede zandstranden, maar voor natuurliefhebbers is er nog veel meer te ontdekken. Wissel plezier aan zee af met wandelen of fietsen door de duinen en bossen. De meeste B&B’s in Zeeland zijn gunstig gelegen, je kunt alle kanten op vanuit je vakantieverblijf.

Natuurlijk mag een bezoek aan de leuke steden ook niet ontbreken. Middelburg, Goes en Vlissingen… Sfeervolle steden waar je kunt struinen, shoppen en terras hoppen.

Zoveel te proeven in Zeeland

Tijdens je verblijf bij een B&B in Zeeland begin je de dag natuurlijk met een heerlijk verzorgd ontbijtje. Maar ook de rest van de dag kun je rekenen op allerlei lekkers, in Zeeland valt namelijk veel te proeven. Als eerste denk je natuurlijk aan de vers gevangen mosselen, oesters en garnalen. Maar wist je dat Zeeland ook bekend staat om het fruit? Ga langs bij de boomgaarden op Zuid-Beveland en neem een zak appels of peren mee. Zo lekker! En de echte zoetekauw moet natuurlijk even langs de bakker voor een Zeeuwse bolus.

Oesters op de BBQ

Overnachten bij een B&B in Zeeland

Zeeland heeft op alle vlakken veel leuks te bieden, dit geldt ook voor overnachtingsplekken. Wie graag slaapt bij een B&B is hier aan het juiste adres. Stuk voor stuk sfeervolle adresjes waar je gastvrij wordt ontvangen. Op mooie locaties in de natuur of op loopafstand van zee. Kijk snel welk bijzondere plekje in Zeeland jouw favoriet is.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken