Dome tent met het Noorderlicht

Slapeloze nachten
Slapen: 5x bijzonder overnachten Fins Lapland

Dome tent met het Noorderlicht

Finland is een droombestemming. Zeker wanneer je in de winter naar Fins Lapland gaat. Mocht je al een bucketlist hebben, zet deze bijzondere accommodaties er dan op. Samen naar de sterren staren vanuit je bed, wachten op het Noorderlicht… Slapeloze nachten gegarandeerd.

Een winters sprookje in Lapland

Lapland: de term wondere witte wereld komt daar vandaan, dat kan niet anders. Meters sneeuw, heldere lucht, houten huisjes in het landschap, bomen bedekt met een witte mantel, stilte… echt magisch! Een week langs ‘dompelde’ ik me onder in de sneeuw. Op de ski, al langlaufend en wandelend nam ik het mooie landschap in me op. Een droom kwam uit tijdens de husky safari en het geluid van de blaffende honden kan ik nog altijd horen.

Maak jouw reis naar Fins Lapland extra speciaal door te kiezen voor een bijzondere overnachting. Een dome met transparante zijkant, een iglo met glazen dak, een romantische cabin… 5 Bijzondere accommodaties voor je op een rij. Voor op je (droom-)lijstje!

1. Torassieppi Winter Village

Er zijn weinig dingen mooier dan een verblijf in Finland, ten noorden van de Poolcirkel. In het noorden van Fins Lapland, direct aan het Pallas-Yllästunturi National Park ligt Torassieppi Winter Village. Hier vind je nog ongerepte natuur, rust en ruimte.

Kies voor een verblijf in de Aurora Dome, een comfortabele tent in iglo stijl. Romantisch met een open haard, een adembenemend uitzicht over het bevroren meer, een comfortabel bed… Hier wil je toch de hele nacht naar buiten liggen staren, wachtend op het noorderlicht. Mooier wordt het dan echt nooit meer!

2. Northern Lights Ranch

Op 15 km van het skigebied van Levi en 30 km vanaf de luchthaven van Kittilä vind je de Northern Lights Ranch. Verspreid tussen de bomen staan een aantal cabins, met grote ramen én een verwarmd glazen plafond waardoor je altijd zicht op de hemel hebt. Hemels om vanuit je bed naar de sterren te staren en met een beetje geluk het Noorderlicht boven je hoofd te zien. Om nooit te vergeten!

3. Aurora Village

Wanneer je het hebt over bijzonder overnachten, dan heb je het over Aurora Village in Ivalo, in het noorden van Fins Lapland. Verspreid over het resort staan houten hutten met een glazen dak, die je vast al wel eens op foto’s hebt gezien. Het is zo uniek om in een witte wondere wereld te overnachten, met zicht op de hemel en de besneeuwde boomtoppen. Je komt ‘s ochtends met moeite je bed uit om naar het ontbijt te gaan. Gelukkig kun je in je eigen huisje rustig opstarten met een kop koffie.

4. Kalle’s Inn

De glazen huisjes van Kalle’s Inn, aan de westkust van Finland, bieden je een ongeëvenaard uitzicht. Niet alleen maar zicht op de golvende sneeuwlandschappen, ook zicht op zee en de eilanden van de Kvarken archipel, werelderfgoed van UNESCO. De glazen kant van de huisjes bieden je een zicht van 180 graden, echt uniek. Hier voel je je een met de natuur, met sneeuw, strand en zee. Ga je mee?

5. Levin Iglut in Levi

Je hebt bijzonder en heel bijzonder. Levin Iglut, ook wel bekend als het glazen iglo hotel, valt in die laatste categorie. Bij het hotel horen 27 glazen iglo’s, gelegen op een heuvel, de Utsuvaara Fell. De locatie maakt het uitzicht extra speciaal. De iglo’s zijn er in verschillende gradaties van luxe: met extra grote bedden of een hot tub bij de hut. Zie je jezelf al zitten, in de sneeuw met dampend water, duizenden twinkelende sterren boven je hoofd. Een miljoen sterren resort!

Huskytocht, sneeuwwandelen…

Kom overdag maar wel dat mooie bed uit voor de bijzondere activiteiten die georganiseerd worden. Een romantische rendiertocht, ‘s nachts op sneeuwschoenen wandelen of een huskytocht maken die al jaren op je wensenlijst staat. Is dit een droom die werkelijkheid wordt?

Boek hier jouw reis naar Lapland

Overzicht