Bloesem in de perenbomen

Logeren tussen bloeiende bloesems
Bloesemtijd

Bloesem in de perenbomen
Wanneer de lente start, is het aftellen. De bloesemtijd komt er aan. De warme lentezon doet haar werk. Nog heel even en dan staan miljoenen fruitbomen in volle bloei. Elk voorjaar trekken tienduizenden bezoekers naar de boomgaarden, om al fietsend en wandelend te genieten.

Bloesemtijd in de Betuwe

De Betuwe staat bekend om de duizenden fruitbomen. Honderden bezoekers gaan langs de bloeiende boomgaarden om te genieten van de bloemenpracht. Witte en roze bloesems kleuren de boomgaarden. Speciale wandel- en fietsroutsen voeren je langs de mooiste plekken. Geniet van deze bloesemtijd door een paar dagen te verblijven bij een bijzonder plekje in de Betuwe (of omgeving).

Wanneer de bloesemtijd precies is, hangt af van het weer. Meestal is april de beste maand om de bloesem te bewonderen. De bloesemtijd begint met de witte pruimenbloesem, gevolgd door de kersen. Vervolgens zijn de perenbomen aan de beurt en als laatste kleuren de bomen roze van de appelbloesem.

Een hand die de bloesem aanraakt

Het beroemde Appeldijkje in de Betuwe

Wanneer je de bloesempracht wilt bewonderen, dan kun je er bijna niet omheen om langs het Appeldijkje te fietsen of wandelen. De beroemde Appeldijk is een van de mooiste voorbeelden van de jaarlijkse bloesempracht. In het Betuwse Tricht, bij Landgoed de Mariënwaerdt, slingert de dijk langs de Linge en lange rijen appelbomen. Een pracht gezicht! Leuk in combinatie met een verblijf in het Buitenlevenhuisje op Landgoed de Mariënwaerdt of een bezoek aan het landgoed.

Bloeiende heuvels

Wist je dat er in Zuid-Limburg ook veel bloeiende boomgaarden te bewonderen zijn? De glooiende heuvels zien er in het voorjaar uit als een bloementapijt. Bij elke bocht een nieuw tapijt om je over te verwonderen. Trek je wandelschoenen aan, ontdek per fiets de boomgaarden of huur een Vespa of lelijke eend om op ontdekking te gaan. Tussen de prachtige vakwerkhuizen liggen fraaie, karakteristieke hoogstamboomgaarden. En, Zuid-Limburg heeft een streepje voor op de rest van Nederland. Doordat het in het zuiden van ons land vaak een paar graden warmer is, bloeit de bloesem er eerder.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken