Een T-splitsing in een vakantiepark met huisjes er om heen

Op de Hondsrug
Drenthe: Opladen bij PUUR Exloo

Een T-splitsing in een vakantiepark met huisjes er om heen

Opladen in de natuur? Ga naar Drenthe, waar rust en ruimte nog geen luxe zijn. Wat wel luxe is? De villa’s van familieresort PUUR Exloo, op de Hondsrug: royaal en robuust, ruim en comfortabel. Neem gerust vrienden of familie mee, de villa’s zijn groot genoeg!

Het is al aan het einde van de dag wanneer wij bij PUUR Exloo aankomen. Onderweg zijn we flink op de proef gesteld, de vrijdagmiddagdrukte leverde zelfs in het noorden van ons land lange files op. De laatste kilometers door de Drentse natuur komen we al langzaam tot rust. Met een wijntje in mijn hand op het terras van ‘onze’ villa, met de laatste zonnestralen van de dag op de rieten daken van de omliggende huizen, ebt ook het laatste beetje onrust weg. Proost op het weekend; PUUR genieten!

10-persoons vakantievilla

Het wordt een weekend van eindeloos kletsen, samen wandelen, borrelen in de avondzon op ons grote terras, pannenkoeken bakken, bubbelen in het bubbelbad, ons ‘s ochtends nog een keertje omdraaien, gezellig ontbijten aan de lange eettafel en ons verwonderen over Drenthe.

Maar eerst gaan we op onderzoek uit in huis. Onze prachtige villa heeft drie woonlagen. Op de begane grond (of is dat het souterrain) ontdekken we twee slaapkamers, met elk een eigen badkamer. Openslaande tuindeuren naar het benedenterras, een apart toilet en een wellness met sauna, bubbelbad, stortdouche en duo regendouche. Wat een luxe! Op de woonverdieping, met enorme ramen en een schuifpui naar het terras met lange eettafel, vinden we nog een toilet, een slaapkamer met eigen badkamer, de keuken met echt alles erop en eraan, robuuste eethoek en gezellige zithoek met genoeg plaats voor tien. Dat is nog niet alles: boven ontdekken we nog meer slaapplekken. Een hippe bedstee voor twee en nog een slaapkamer en badkamer. De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht. Door de ruimte, maar zeker ook de luxe van iedereen een eigen badkamer en de mooie materialen die zijn gebruikt. Op niets is bezuinigd, er is veel aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Fijn!

Een weekend in Drenthe

Het zijn niet alleen de luxe van het vakantiehuis en de qualitytime die ons goed doen. Zoveel natuur, rust en ruimte om ons heen voelt ook echt als luxe; wat een verademing. Bossen en heidevelden wisselen elkaar af, licht glooiende landschappen gaan over in vlakke vergezichten, Saksische boerderijen bepalen het dorpskarakter: de afwisseling is groot hier in Drenthe. Tal van fietsers weten de weg naar dorpen als Exloo, Borger en Odoorn te vinden. Pikken een terrasje en genieten van alles wat Drenthe zo fijn maakt: de authenticiteit! Niks geen gehaast, geren en gevlieg; dat is de luxe en weldaad van Drenthe

Wat ga je doen vanuit PUUR Exloo?

Mocht je al iets willen ondernemen, dan zijn er volop mogelijkheden in de buurt van PUUR Exloo. Je wordt omringd door natuur. De Hondsrug, UNESCO Global Geopark, ligt letterlijk om de hoek.

  • Ga wandelen bij uitzichttoren en restaurant Poolshoogte. Beklim de Brandtoren, kijk uit over het bladerdek en maak vervolgens een mooie wandeling. Voor kinderen is er een kabouterwandeling.
  • Terug in de tijd in Oud-Aalden, een dorp dat voornamelijk bestaat uit monumentale rietgedekte boerderijen. Heel pittoresk! Midden in Oud-Aalden ligt ‘t Hoes van Hol-An, een Oud-Saksische koffie- en pannenkoekboerderij.
  • Rijd even de Drentse grens over naar Groningen, naar vestingstadje Bourtange.
  • Bezoek museumdorp Orvelte
  • Ga op hunebedden tocht
  • Boek een van de excursies van EKO tours, waarbij je met elektrische terreinwagens de natuur in gaat. Avontuurlijk, informatief en leuk!

Goed om te weten:

PUUR Exloo is een park in aanbouw. Een aantal luxe villa’s is al klaar, maar er wordt ook nog gebouwd. Daarvoor biedt het park een introductiekorting bij je reservering, omdat je tijdens je verblijf (uiteraard niet in het weekend) bouwgeluiden kunt horen.

De luxe villa’s liggen op landgoed Exloo. Op datzelfde landgoed ligt een hotel met zwembad en midget golfbaan. Het hotel krijgt nog een complete metamorfose en wordt nog zo gerenoveerd dat het geheel straks in stijl is met de luxe villa’s.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid bij PUUR Exloo

Lees ook de andere tips voor een vakantie in Drenthe

Overzicht