Verlichte kas voor een diner voor twee

Oost West Buitenhuis Best
Hotspot: Brasserie Buitenhuis bij Leiden

Verlichte kas voor een diner voor twee

Net buiten Leiden, met een spectaculair uitzicht over de Valkenburgse plassen, vind je het buitenhuis waar iedereen stiekem van droomt en waar we allemaal welkom zijn. Hier voel je je meteen thuis!

‘s Morgens vroeg stappen we al met onze blote voeten in het koele zachte zand. Terwijl een zwanenechtpaar trots haar kroost laat zien, genieten wij van een warme croissant. Met de eerste kop koffie van die dag in de hand luisteren we naar het geluid van de kabbelende golfjes. Dit voelt echt als een buitenhuis, precies wat de bedoeling van de brasserie is.

Welkom thuis bij Brasserie Buitenhuis

Wij zijn de eersten die op deze fijne lentemorgen genieten van het uitzicht over het Valkenburgse meer. Maar al snel druppelen andere gasten binnen. Mensen die een lange wandeling met de hond achter de rug hebben waarna zowel hond als baasje duidelijk toe zijn aan een verfrissende slok. Maar ook moeders met kinderen die voorzichtig hun tenen in het frisse water stoppen en mensen die hun laptop open klappen voor een dagje ‘thuis’ werken. Iedereen is meer dan welkom en allemaal voelen ze zich duidelijk thuis.

Een fijn sfeertje!

Dat gevoel snap je meteen zodra je binnenstapt in de speels ingerichte plantenkassen of neerploft op de loungebanken op het ruime terras. Hier hangt zo’n fijn sfeertje! En dan hebben we het nog niet eens over de menukaart gehad. Lunch, borrel of diner; zo divers, er is voor ieder wat wils. Net zoals de activiteiten die hier regelmatig plaatsvinden. Kom je voor rust rol dan op vrijdagmorgen je yogamatje uit aan het meer. Ga je voor rumoer, hou dan de datum voor festival ‘buitensporig’ in de gaten en dans tot ’s avonds laat. Misschien is dat wel het geheim van het Buitenhuis. Net als thuis is hier alles mogelijk!

Handig om te weten:

Wat? Brasserie Buitenhuis
Waar? J. Pellenbargweg 2, Valkenburg
Openingstijden: Elke dag van 9.00 uur tot laat

Ontdek ook: 5x terras aan de plas

Overzicht