Appels, pruimen, walnoot, perzik en oude perenrassen sieren de gaard.

Bloesemtijd
Lente: de mooiste bloesemplekjes

Appels, pruimen, walnoot, perzik en oude perenrassen sieren de gaard.

De vogels fluiten. Ik word wakker door de zonnestralen op mijn gezicht en als ik naar buiten kijk, staat alles in bloei… Het is lente! Wat mij betreft de mooiste tijd van het jaar. De natuur ontwaakt en de bloesem siert de bomen. Spring op de fiets, wandel langs boomgaarden en geniet van het moois dat moedernatuur te bieden heeft! De mooiste bloesems vind je in de Betuwe, Zuid-Limburg en in het Belgische Haspengouw. Onze tips:

Wanneer is het bloesemtijd?

Afhankelijk van het weer staan de fruitbomen vanaf april in volle bloei. Dit kan ook later zijn als het voorjaar moeizaam op gang komt. Zodra het zonnetje goed doorkomt en er een paar mooie lentedagen volgen, zal het fraaie bloemenaanzicht niet lang meer op zich laten wachten. Tijd om een vrije dag uit te zoeken en de prachtige natuur te bewonderen! Een leuk dagje uit met je geliefde of het hele gezin.

Close up van perenbloesem

Bloeiende boomgaarden in de Betuwe

Wie zijn ogen uit wil kijken tijdens de bloesemtijd kiest vaak voor een bezoek aan de Betuwe. Ook ik ben er regelmatig op uit gegaan om de boomgaarden in dit gebied te verkennen. De slingerende dijkjes in het rivierengebied leiden je langs schilderachtige uitzichten over de bloeiende fruitbomen en pittoreske dorpjes. Grote kans dat je er na een dag nog geen genoeg van hebt en wilt blijven slapen. Er zijn verschillende bijzondere plekjes langs de Linge, tussen de weilanden en omringd door bloesems. Kies bijvoorbeeld voor:

De voormalige jachtopzienerswoning met witgepleisterde muren en rietgedekte kap

Bloesems in Zuid-Limburg

Een nog wat onbekendere bestemming met prachtige fruitbloesems is Zuid-Limburg. Door het heuvelachtige landschap word je telkens weer verrast met een nieuw, adembenemend uitzicht over de boomgaarden. Wat zal er na de volgende heuvel verschijnen? Trek je wandelschoenen aan en ga het ontdekken! Volg de vele voetstappen die ik al in dit gebied heb gezet tijdens mijn uitstapjes om de natuur te bewonderen. Ook hier heb je aan een dag niet genoeg. Blijf slapen bij:

  • Bij Herberg de Smidse kun je terecht voor een eenvoudige overnachting, inclusief warm ontvangst en veel gastvrijheid.
  • B&B Hei 15, een hippe B&B met een fantastisch uitzicht.

Design B&B in het Limburgse Heuvelland

Fruittuin van België – Haspengouw

Heerlijk geurende boomgaarden passeer je tijdens een bloesemtocht in het Belgische Haspengouw. Te voet, per fiets of per vespa ontdek je de schoonheid van de fruittuin. Tijdens de bloesemtijd worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd; van pop-up bars in de boomgaard tot kamperen tussen de bloesems. Heel bijzonder zijn de nachtwandelingen: boomgaarden worden verlicht met vuurkorven en je gids vertelt prachtige verhalen. Reden genoeg om een nachtje erbij te boeken:

  • Villa Veldzicht, 10-persoons luxe vakantiehuis met bloemen aan de muur
  • LOOF, duurzaam design vakantiehuis aan de rand van bos en akkers

Bijzonder vakantiehuis met open keuken en lange tafel. Op de wand bloemenbehang

Het voorjaar staat nu echt voor je deur dus de tijd begint te dringen. Kies snel jouw favoriete plekje, trek je wandelschoenen aan en ga net als ik genieten van de bloesemtijd!

Meer leuke lentetips? Meer tips om de lente op haar mooist te beleven vind je in het Bijzonder Plekje boek Fris.

Overzicht