24 uur eten, slapen en beleven
Logeren bij LUDIEK in Drenthe

Dineren en logeren bij een bijzonder plekje in een mooie omgeving: wie wil dat niet? Reserveer een verblijf bij LUDIEK in Havelte en ontdek dat dit plekje veel meer is dan alleen maar ludiek.

De provincie Drenthe is prachtig. Met drie nationale parken en UNESCO Global Geopark Drentse Hondsrug weet je dat je in deze provincie aan natuur, rust en ruimte niet tekort komt. Tel daarbij de ruim 1700 kilometer aan fietspaden en het uitgebreide wandelnetwerk en je begrijpt dat Drenthe hoog scoort bij natuurliefhebbers. Ontdek Drenthe zelf, ga dwalen over heidevelden, door bossen en leegte. Wandel door (museum-)dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, langs hunebedden en schaapskuddes. Laad op en voel je als herboren wanneer je weer naar huis gaat. Drenthe doet wat met je, LUDIEK doet de rest!

In al deze ruimte en natuur zijn bijzondere plekjes nog schaars. Ze zijn er, maar je moet ernaar zoeken als een speld in een hooiberg. Veel adressen in Drenthe zijn nog authentiek, ze hebben de tand des tijds doorstaan, maar zijn niet met de tijd meegegaan. Dat is de charme ervan, maar soms is het heerlijk om een plekje te ontdekken waarvan je gaat stralen. LUDIEK eten en slapen in Havelte is zo’n plekje.

LUDIEK eten en slapen

Niets lekkerder dan na een dag in de natuur aanschuiven voor een goed diner en vervolgens onder de wol kruipen. Nergens aan hoeven denken, alleen maar genieten. LUDIEK eten en slapen in Drenthe maakt het mogelijk. 

LUDIEK is speels, eigenzinnig, stoer en vooral voor iedereen’, zo is er op de website hotel LUDIEK te lezen. Kort samengevat: ludiek dus. Maar het hotel is nog zoveel meer. Naast dineren en logeren onder één dak biedt LUDIEK je een warm thuis. Ervaar hoe het voelt om nog echt en persoonlijk contact te hebben. Bij aankomst geen stijve receptioniste, maar een warm onthaal zonder opsmuk. Geniet van het eigen karakter van het hotel. Er zijn slechts negen kamers, kleurrijk en fris ingericht. Anders dan anders. Strijk neer in de gezellige huiskamer met haard, in de serre of op het grote zonnige lounge terras. Proef de verfijnde Nederlandse keuken met invloeden uit Azië en de Mediterranen, voor de lunch of een uitgebreid diner. Reserveer voor het diner en ervaar hoe het is om verrast te worden. Er is namelijk geen menukaart, de koks zijn creatief en toveren met alles wat op tafel komt. Op zondagavond geniet je van het ‘samen delen menu’, een 3-gangen diner met bij elke gang een proeverij van allerlei gerechten. En na afloop? Je bent ‘thuis’, dus je hoeft alleen nog maar die trap op!

Hier voel je dat je echt welkom bent. De gastheren en -vrouwen die je helpen, doen dat met een grote glimlach. Oprecht en geïnteresseerd, zoals je nog maar zelden tegenkomt in de horeca.  Dat maakt LUDIEK voor mij UNIEK!

Wat ga je doen in Drenthe?

LUDIEK is zo leuk, dat je waarschijnlijk na één nacht spijt hebt dat je niet langer gereserveerd hebt. Niet alleen voor het leuke hotel en het lekkere eten, ook omdat er zoveel in de omgeving te doen, zien en beleven is. Een paar tips voor je:

  • LUDIEK ligt vlakbij de natuurgebieden Holtingerveld, Dwingelderveld en Drents-Friese Wold, eigenlijk precies op het middelpunt van Drenthe, Friesland en Overijssel. Met deze natuurgebieden om je heen is het wel duidelijk dat je hier eindeloos kunt fietsen en wandelen. Start met een bezoek aan de toegangspoort Holtingerveld. Naast een schaapskooi vind je hier ook restaurant OER, waar je voor of na je wandeling/fietstocht kunt neerstrijken. Neem een kijkje bij de schaapskooi en de kudde, misschien kun je er zelfs wandelen met de schaapsherder en kudde. Over de heide langs de hunebedden. Vanaf de toegangspoort starten wandelingen van verschillende lengtes. Er liggen twee hunebedden op loopafstand van de toegangspoort, D53 en D54. Die moet je natuurlijk wel zien nu je in Drenthe bent!
  • Liever even geen bos en heidevelden om je heen? Ga een dagje naar nationaal park Weerribben-Wieden, waar ook het toeristische Giethoorn ligt. Huur een fluisterbootje in Giethoorn-Noord (= rustiger), vaar een ronde door het karakteristieke landschap en vergeet niet een kijkje te nemen in Dwarsgracht.
  • Zin om te shoppen? Bezoek pittoresk Meppel met terrasjes en leuke kleine winkels. Liever naar een grotere stad? Hanzestad Zwolle ligt op 20 minuten rijden, hier raak je niet uitgekeken.
  • Verrassend is vestingstad Steenwijk, op een half uurtje rijden. Lees hier wat er zo leuk is aan Steenwijk.
  • Ook leuk, zeker in juli en augustus, is een bezoek aan de Lokkerij in de Wijk, een educatief station waar de ooievaar zijn herintrede in Nederland heeft gedaan. Je ziet er grote aantallen nesten in de bomen en weilanden, met (jonge) ooievaars al klepperend naar elkaar. Het zit naast Landgoed de Havixhorst waar je je auto parkeert om vervolgens in 10 minuutjes te lopen door een heel mooi paadje naar de Lokkerij.

Fietsen op een paadje langs het water in DwarsgrachtFontein op een zonnige zomerdag in Steenwijk.

Een nachtje, weekendje of vakantie bij LUDIEK?

Daar krijg je geen spijt van! Laat je in de watten leggen in het hotel, je hart verwarmen door de oprechte gastvrijheid en je zintuigen prikkelen door de goede keuken.

Neem snel een kijkje bij LUDIEK 

 

Overzicht