Hooibad

Bijzonder overnachten in Zuid-Tirol
Op vakantie bij Roter Hahn

Hooibad
Verspreid over Zuid-Tirol, in het noorden van Italië, liggen de boerderijen van kwaliteitslabel Roter Hahn. Stuk voor stuk unieke locaties en accommodaties; luxe vakantieadressen in een authentieke setting. Ga je voor design in de bergen of liever wellness, kies je voor culinair of duurzaam vakantie vieren op de boerderij? Ontdek de accommodaties van de Roter Hahn.

Over Roter Hahn boerderijvakanties

In het noorden van Italië, in de Italiaanse Alpen (Zuid-Tirol) liggen de boerderijen van de Roter Hahn waar je welkom bent voor een onvergetelijke vakantie in de bergen, in zomer en winter! De maar liefst 1600 nog werkende boerderijen hebben allemaal iets anders te bieden. Elke boerderij is uniek en heeft een eigen specialiteit: van een wijnboerderij tot fruitbedrijf en authentieke parels waarvan het vee hoog in de bergen loopt.

De boerderijen worden gerund door gezinnen, die je enthousiast de boerderij laten zien, vertellen over hun leven, je laten proeven van het land en fijne tips delen in de omgeving. Een dagje op pad met de boer? Het kan!

Grillige bergen in het herfstlicht

Roter Hahn, van authentiek tot design

Denk nu vooral niet ‘wat moet ik op de boerderij?’. Er zijn zoveel verschillende plekjes in alle gradaties van comfort; er zit gegarandeerd ook een plekje voor jou bij. Voor iedereen is er een passende boerderij te vinden; of je nu komt voor een gezinsvakantie met jonge kinderen of een romantisch verblijf met de liefde van je leven.

De boerderijen hebben vakantiewoningen of B&B kamers, altijd kleinschalig en persoonlijk met een maximum van vijf woningen/appartementen of acht gastenkamers. De mate van comfort varieert van 3* tot 5* luxe, van authentiek tot design, van terug in de tijd tot alle voorzieningen inclusief zwembad en wellness. Een vakantie bij een van de bestemmingen van Roter Hahn is veel luxer dan je wellicht verwacht van een vakantie op de boerderij.

Gastronomie, wellness of outdoor?

Naast de verschillen in comfort en stijl kun je ook nog kiezen voor verschillende thema’s bij Roter Hahn:

  • Een gastronomische vakantie waarbij je in de watten wordt gelegd met de lekkerste producten van eigen erf en uit de direct omgeving. Nu is eten in Italië altijd al een feest, tijdens zo’n gastronomisch verblijf lik je je vingers af.
  • Een wellness vakantie waarna je totaal ontspannen huiswaarts keert. Niet alleen de frisse berglucht doet je goed, ook de weldadige massages, hooibaden, uurtjes in de sauna en whirlpool met zicht op de bergen.
  • Een actieve vakantie voor bergbeklimmers, wandelaars, mountainbikers, liefhebbers van paardrijden of…
Ontbijt op het balkon in de bergen

Duurzaam vakantie vieren bij Roter Hahn

Inmiddels hebben meer dan honderd vakantieboerderijen een groen label. De boeren proberen het milieu zo min mogelijk te belasten en steunen daarnaast lokale initiatieven. De boerderijen zijn zelfvoorzienend qua energie, hebben allemaal een rustige en verkeersluwe ligging, zijn allemaal rookvrij en bieden soms ook (lichaams-)behandelingen die een positief effect hebben op je gezondheid en ‘je goed voelen’.

Bij de gecertificeerde groene label boerderijen zijn alle producten zoals fruit en groenten, maar ook alcoholvrije dranken op basis van producten uit eigen teelt. Daarnaast moet het ontbijtbuffet uit minimaal 10 verschillende producten bestaan vanuit de direct omgeving: kruidenthee, vruchtensap, groente en fruit.

Hoe heerlijk, onbezorgd genieten in de bergen, op de mooiste locaties bij de Roter Hahn. Je begrijpt nu wel dat deze boerderijvakanties niet alleen paradijselijk zijn voor kinderen…

Modern vakantiecomplex in Zuid-Tirol

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken