Misschien wel de leukste citytrip van Nederland
Stedentrip Den Haag

Het zal niet voor niets zijn dat Madurodam, waar je heel Nederland in het klein kunt bekijken, zich juist in Den Haag bevindt. Ook de stad zelf herbergt heel veel aspecten van Nederland op een relatief klein oppervlak: een oud kasteel, statige panden uit de Gouden Eeuw, moderne architectuur, groene parken en zelfs strand. Dankzij die veelzijdigheid zou Den Haag wel eens de leukste stedentrip van Nederland kunnen zijn. Onze tips!

Oud en nieuw in Den Haag

Het begint al met het Binnenhof: een heus kasteel midden in de stad, inclusief een echte slotgracht. Hier vind je ook de Ridderzaal en het torentje van onze Minister-President. Het Binnenhof is een mooi beginpunt voor een wandeling langs de paleizen en herenhuizen die in Den Haag werden gebouwd met het geld dat de Hollanders verdienden in de Gouden Eeuw. Zodra je omhoog kijkt, zie je dat de tijd niet heeft stilgestaan: de skyline van Den Haag is inmiddels aangevuld met opvallende moderne architectuur.

Winkeltips voor je stedentrip Den Haag

Die veelzijdigheid vind je ook terug in het winkelaanbod van Den Haag. Van grote warenhuizen tot chique boetiekjes, je vindt het er allemaal terug. Er is zelfs een heuse Chinatown vlak bij het centrum. Extra leuk: als je na het winkelen even uitrust op een terrasje, zou je best eens wat bekende gezichten voorbij kunnen zien komen, van politici tot programmamakers.

We hebben wat leuke winkeltips voor je:

Neem ook zeker even een kijkje in de Frederik Hendriklaan, de Fred en op de Denneweg.

Nog meer tips voor Den Haag

Voor de allergrootste bonus die Den Haag voor je in petto heeft, hoef je alleen maar even op de tram te stappen. Na een kort ritje stap je direct achter het strand van Scheveningen uit. Loop langs het Kurhaus over de boulevard richting de SprookjesBeelden aan Zee en trek dan je schoenen uit voor een echte strandwandeling. Uitgewandeld? Dan zijn er volop strandtentjes in de buurt voor een verkoelend drankje of een warme chocolademelk. Kortom: een stedentrip naar de Hofstad is het hele jaar door leuk. Wanneer ga jij met onze tips voor Den Haag op pad?

(headerfoto: Arjan de Jager)

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Misschien wel de leukste citytrip van Nederland

Een stedentrip naar Den Haag biedt je zowel stad als strand. Bezoek deze stad met een rijke historie, gezellige binnenstad en het strand binnen bereik.