Ontdek alle tips!
Vakantie Lapland

Een vakantie Lapland spreekt tot ieders verbeelding. Van de ijzig koude winters tot lange zomerdagen waarop het niet donker wordt. Dit land van de Sami is uitgestrekt, leeg en van ongekende schoonheid. In zomer en winter een bijzondere vakantiebestemming!

Waarom op vakantie naar Lapland?

‘Dames en heren, over enkele minuten landen we op de luchthaven van Kittilä. Het is een mooie heldere dag, bijna windstil en de temperatuur is -23 graden.’ Met mijn neus tegen het vliegtuigraam gedrukt, kijk ik uit over de wondere witte wereld beneden me. Langzaam glijdt het landschap aan me voorbij: witte wegen, besneeuwde daken van houten huizen en met een dik pak sneeuw bedekte bomen zover mijn oog reikt. Bij het horen van de temperatuur gaat er even een koude rilling door me heen. Tegelijkertijd giert de adrenaline door mijn lijf. Zoveel moois te bewonderen en dit is nog maar het begin!

Wanneer ik de trap afdaal en de eerste stappen in de sneeuw zet, haal ik diep adem. De kou lijkt de binnenkant van mijn neus te bevriezen. Net boven de horizon staat de zon, die lange schaduwen werpt over de witte wereld en mijn hart verwarmt. Mijn avontuur gaat beginnen: ik ben in LAPLAND!’

Komt het door de rust, de ruimte, de oneindigheid? Of zijn het de besneeuwde bomen die nauwelijks nog zichtbaar zijn onder hun witte jas? Door het feit dat Fins Lapland meer rendieren heeft dan inwoners of door de huskies met hun hoge aaibaarheidsfactor? De spanning of het noorderlicht zich laat zien of het gevoel dat de rest van de wereld voor even niet lijkt te bestaan?

Ik verwonder me over de schoonheid van de witte wereld en voel mijn hart sneller kloppen bij elke stap die ik zet. Lapland betovert me! En mij niet alleen…

Waar ligt Lapland?

In het noorden van Scandinavië ligt Lapland, verspreid over Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een stukje Rusland. Het is het land van de Sami en van ontelbaar veel rendieren. Van uitgestrekte dennenbossen, woeste wateren, ruige bergen en verlaten natuurgebieden. Van donkere winterdagen en lange zomerdagen. Van de middernachtzon, de poolnacht en van het begeerde noorderlicht. Van stilte en rust. Van droomvakanties…

Droombestemming Lapland

Lapland heeft een grote aantrekkingskracht, ook op reizigers die de ‘hele wereld’ al gezien hebben. Praat erover met anderen en je ontdekt dat bij menigeen een vakantie naar Lapland op de ‘bucketlist’ staat. Een reis naar het magische noorden van Europa is een droom voor velen. Wat ben ik een geluksvogel dat deze droom werkelijkheid wordt. Er is alleen één probleem. Even je bucketlist afvinken is er niet bij. Eenmaal in Lapland geweest, krijg je heimwee en wil je zo snel mogelijk weer terug.

Wat ga je doen in Lapland in de winter?

Er zijn tal van redenen te geven waarom je minstens één keer in je leven een vakantie Lapland moet boeken. De knisperende kou, de krakende sneeuw, de wondere witte wereld en de sfeer zijn slechts enkele redenen. Voor deze hoogtepunten bezoek je Lapland:

  • Het noorderlicht – magisch om te zien…
  • Een husky safari – once in a lifetime!
  • Per sneeuwscooter door besneeuwde bossen – een sprookje
  • Sneeuwwandelen – omringd door stilte
  • IJsvissen – geduld noodzakelijk
  • Skiën – alleen op de wereld

En wat dacht je van de Finse sauna, opwarmen bij een knetterend haardvuur, rozig in slaap vallen…

Zomervakantie Lapland

Wanneer je het hebt over droomvakanties en bestemmingen die je nog wilt afstrepen van je bucketlist, dan komt Lapland vaak aan bod. Een hondenslede tocht met stip bovenaan. Maar onderschat Lapland in de zomer niet. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens de zomervakantie. De dagen zijn lang, midden in de zomer gaat de zon zelfs niet onder. Je kunt dus ultiem genieten van de uitgestrekte bossen, zoektochten naar rendieren, wandelingen en fietstochten.

Bijzonder overnachten tijdens je vakantie Lapland

Bij een bijzondere bestemming hoort een bijzondere overnachting. En die heb je in Lapland! Kies je voor een Finse kota, een comfortabele lodge of een van deze unieke accommodaties voor jouw vakantie Lapland?

  • Aurora Dome Finland: In het noorden van Fins Lapland ligt Torassieppi Winter Village. Hier slaap je in de Aurora Dome, een comfortabele tent in iglo stijl met open haard en fantastisch uitzicht.
  • Granö Beckasin: Een bijzondere en betaalbare lodge in het zuiden van Zweeds Lapland. Kies voor een verblijf in een Bird’s Nest, een luxe suite in de boom.
  • Svansele Wilderness Centre: Logeren in een hotel of stoere wildernishut, voor de ultieme Lapland ervaring.
  • Het icehotel in Zweden: Dit ijskoude hotel in Jukkasjärvi is wereldberoemd en wordt elk jaar opnieuw gebouwd. Voor de die hards onder ons.

Zin om te gaan?

Noorderlicht boven een glazen huisje in de sneeuw

Op vakantie naar Lapland?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Gelukkig is daar Voigt Travel, de Lapland specialist. Al wil je nog 10x terug naar Lapland, er is genoeg te beleven om elke keer iets anders te zien en doen. Een sneeuwscooter safari? Op zoek naar het noorderlicht? Bijzonder overnachten in Fins Lapland?

En Lapland, of het nu Fins, Zweeds of Noors Lapland is, is makkelijker te bereiken dan je denkt. Er gaan wekelijks vluchten naar verschillende bestemmingen in Zweden en Finland. Ga je voor een lang weekend, een midweek of langer; je programma kan ingevuld worden zoals jij het wilt. Samen een weekendje naar Lapland en toch alle hoogtepunten meemaken? Het kan! Laat je informeren en adviseren door de Lapland specialist. Met eigen vluchten, veel ervaring, kennis en enthousiasme helpt het team van Voigt je graag aan jouw droomreis naar droombestemming Lapland.

Nieuwsgierig naar mijn avonturen?

Dit móet je doen in Lapland

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Ontdek alle tips!

Lapland is een droombestemming voor velen. In zowel zomer als winter een ultieme bestemming voor natuurliefhebbers. Ontdek alle tips!