Bootjes aan een steiger, in een meer in Oost-Friesland

Duitsland dichtbij
Vakantie Nedersaksen

Bootjes aan een steiger, in een meer in Oost-Friesland
De grens over en je bent in Nedersaksen, een veelzijdige Duitse deelstaat met bergen en zee. Ontdek de schoonheid van de natuur, de rust en ruimte, de verrassende steden, de uitgestrekte bossen, de Waddeneilanden en...

Nedersaksen – Duitsland dichtbij

Duitsland is een geliefde vakantiebestemming bij Nederlanders. Niet zo gek, het ligt dichtbij, is goed bereik- en bereisbaar en heel divers. Neem de deelstaat Nedersaksen als voorbeeld: je gaat de grens over en in korte tijd sta je in een andere wereld. Soms even terug in de tijd, met zeeën van ruimte en rust, soms hip en modern.

Nedersaksen is een fijne bestemming met voor ieder wat wils. Kindvriendelijk voor gezinnen, eindeloze natuurgebieden voor de liefhebber, steden met historie voor de cultuurliefhebber, goed bewegwijzerde wandel- en fietsroutes voor de actieve vakantieganger en rust voor iedereen die even helemaal niets wil.

Fietsen in Nedersaksen, langs de Waddenkust

De verschillende regio’s in Nedersaksen

In Nedersaksen heb je alles, van bergen tot zee. Wanneer je bij Groningen en Drenthe de grens over gaat, dan tref je vooral eindeloze vlaktes, net als bij ons in het noorden. Ga je verder zuidwaarts in Nedersaksen dan wordt het landschap glooiend met in de Harz de hoogste toppen, tot 971 meter.

De bekendste regio’s binnen Nedersaksen zijn de Lüneburger Heide, de Harz, Oost-Friesland en de Noordzeekust met de Waddeneilanden.

Akkers met graan

De mooiste natuurgebieden in Nedersaksen

Het landschap is afwisselend, met uitgestrekte heidevelden bij de Lüneburger Heide, dichte bossen, bergen en stuwmeren in de Harz, veen in het Emsland en de Wadden voor de Noordzeekust en uitgestrekte weilanden en akkers in Oost-Friesland.

Nedersaksen heeft maar liefst 17 parken en reservaten om te ontdekken, waarvan twee nationale parken: Nationaal Park Harz en werelderfgoed UNESCO Waddenzee. Voor de kust liggen de Duitse Waddeneilanden, waaronder Borkum, Juist, Langeroog en Spiekeroog.

Ik bezocht Oost-Friesland voor je en heb de leukste en mooiste tips langs de Noordzeekust voor je op een rij gezet.

Strandhuisjes aan zee

Een stedentrip in Nedersaksen

Niet alleen voor de diversiteit in natuur zit je goed in dit stukje Duitsland dicht bij Nederland. Ook voor een stedentrip is het leuk om de grens over te gaan. Bezoek een of meerdere van de negen historische steden. Hannover, Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hildesheim, Wolfenbüttel en Einbeck; het zijn niet de eerste Duitse steden waar je aan denkt, maar de moeite waard. Ze zullen je verrassen met een historisch centrum met vakwerkhuizen en UNESCO werelderfgoed, indrukwekkende herenhuizen, idyllische pleinen, traditie, rustige stadsparken en …

Of bezoek bijvoorbeeld Oldenburg, in combinatie met Ost-Friesland.

Bar van een hotel

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken

Ook leuk om te lezen: