Tiny house met glazen gevel

Van hippe hut tot romantische toren
5x bijzonder overnachten in het Groene Hart

Tiny house met glazen gevel

Het Groene Hart nodigt uit om langer te verblijven. De talrijke fiets- en wandelmogelijkheden, varen over de plassen, een bezoek aan Woerden, Gouda of neerstrijken in een leuke theetuin: er is meer te zien, doen en beleven dan je in een dag kunt ervaren. Blijf langer en verken het Groene Hart vanuit een van de bijzondere accommodaties die het hart rijk is. Van hippe hut tot romantische toren: 5x bijzonder overnachten in het Groene Hart.

1. Hip hoppen van hut naar hut

Een van de meest originele logeerconcepten in ons land is het concept van hihahut. Verspreid over het Groene Hart, in gemeente Kaag en Braassem én gemeente Nieuwkoop, staan hippe hutten, met elkaar verbonden door fiets-, wandel of vaarroutes. Elk van de 7 hutten is uniek, met een ontwerp passend bij de omgeving en met een duurzaam karakter. Stel zelf je hihahut avontuur samen door te hoppen van hut naar hut. Niet alleen tof, zo krijg je ook een goed beeld van het Groene Hart.

hihahut – diverse locaties in het Groene Hart

2. Romantisch overnachten in Het Torentje

Het meest romantische plekje in het Groene Hart? Zonder twijfel Het Torentje van Brasserie Broers in Montfoort. Want hoe bijzonder is het om te overnachten in je eigen torenkamer, met zicht op de Hollandse IJssel?!

Het Torentje grenst aan het terras van Brasserie Broers, waar de broers Ronald en Rob er alles aan doen om je te verrassen, ontzorgen en te laten thuisvoelen. Het Torentje, vaak verhuurd als romantische bruidssuite, bestaat niet alleen uit een torentje. Je hebt naast het heerlijke tweepersoonsbed in de toren ook een zithoek (met koffie- en thee mogelijkheden) en een luxe badkamer met ligbad, douche en zalige badproducten. Het uitgebreide ontbijt wordt ‘s morgens op het terras of in de brasserie geserveerd, in de gewelven.

Nog meer gemak? Slapen én eten onder een dak! Als gast van Het Torentje reserveren de broers het beste tafeltje voor je, aan de waterkant op het terras, met zicht op de voorbijvarende jachten en sloepjes. Op de kaart klassieke gerechten als carpaccio, tournedos en dame blanche, met een moderne twist. Begeleid door een goed glas wijn, een biertje of bubbels. Het is tenslotte feest om hier te zijn!

Het Torentje/Brasserie Broers – Hoogstraat 6, 3417 HC Montfoort

3. Luxe en landelijk logeren

Wil je het Groene Hart vanaf de noordzijde verkennen, reserveer dan een paar nachten bij de luxe en landelijk gelegen bed and breakfast Aan de Tocht. Met twee slaapkamers, een woonkamer, luxe badkamer en goed uitgeruste keuken heb je hier het comfort van een vakantiehuis. De B&B ligt aan de rand van Nederhorst aan den Berg, midden tussen De Spiegelplas, De Vecht en De Loosdrechtse Plassen. De perfecte uitvalsbasis om een bootje te huren, te suppen, fietsen of een bezoek te brengen aan Naarden-Vesting, Weesp, Laren, Muiden of Baarn.

B&B Aan de Tocht – Middenweg 19-21, 1394 AC Nederhorst den Berg
(niet geschikt voor kinderen)

Opgemaakt tweepersoons bed met boomstronken als nachtkastjes

4. Heerlijk huisje in het Groene Hart

Heb je liever een comfortabel huisje als uitvalsbasis voor je bezoek aan het Groene Hart? Verblijf dan bij Water en Weide in Bodegraven. Het idyllische huisje is een comfortabel thuis voor een paar dagen. Plaatjes draaien, uitgebreid in bad, naar het uitzicht staren… Hier vul je je dagen met gemak in en rondom het huis. Anders wel in de mooie omgeving.

Water en Weide – Noordzijde 113, 2411 REBodegraven

Vakantiehuis met rieten dak Grijze landelijke keuken met gedekte eettafel

5. Authentieke bed and breakfast bij Reeuwijk

‘Overnachten in monumentale ambiance’; zo staat vermeld op de website van bed and breakfast Pax Tibi. Geen woord van gelogen. Wat er alleen niet bij vermeld staat, is de hartverwarmende gastvrijheid van gastvrouw Katja. Ze heeft de bed and breakfast van haar moeder overgenomen en hoewel er sinds die tijd aan het interieur weinig veranderd is, vergeet je dat à la minute door de unieke ligging, door het heerlijke ontbijt, door het uitzicht en door Katja.

De bed and breakfast heeft zes kamers in de voormalige varkensstal achter op het erf, allemaal met een eigen badkamer. Op de deel van de monumentale boerderij, de oude koeienstal, wordt het ontbijt geserveerd. Mocht je nog geen idee hebben wat je gaat doen in Reeuwijk, vraag dan advies. Katja is een wandelend VVV kantoor en heeft de leukste tips voor de omgeving. Van fietsroutes, restaurants, varen op de Reeuwijkse plassen, tips voor Gouda, terug in de tijd bij een oud landhuis tot…

Pax Tibi – Middelburgseweg 11, 2811 PM Reeuwijk

Ontdek alle tips voor een bezoek aan het Groene Hart

Overzicht