Molens in het Groene Hart

Natuur omringd door cultuur
Vakantie in het Groene Hart

Molens in het Groene Hart
Als je denkt aan genieten van de natuur in Nederland, denk je misschien al gauw aan de bossen op de Veluwe, of aan de Zeeuwse kust. Toch kun je ook een stedentrip in de Randstad goed combineren met de natuur: ga eens een paar dagen weg in het Groene Hart!

Waar ligt het Groene Hart?

Het Groene Hart is het gebied tussen de steden Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht dat bewust groen wordt gehouden. Er zijn volop recreatiemogelijkheden: natuurliefhebbers komen er bijvoorbeeld voor de vele weidevogels, maar je kunt er ook goed wandelen en fietsen. En wat te denken van de vele meren, zoals de Loosdrechtse Plassen, Kagerplassen, Vinkeveense Plassen, Westeinder Plassen en Nieuwkoopse/Reeuwijkse plassen. Deze regio is zelfs uitgeroepen tot Nationaal Landschap, dan moet die natuur wel de moeite waard zijn, toch?

Kanoën door het Groene Hart
Kanoën in het Groene Hart

Steden en natuur gaan hand in hand

Door de ligging tussen grote Nederlandse steden leent het Groene Hart zich perfect voor een combinatie trip natuur en cultuur. Je combineert zo een dagje Amsterdam met uitwaaien aan (of op) een van de plassen. Of je wisselt de moderne architectuur van Rotterdam af met de authentieke molens en boerderijen. Wil je echt midden in het hart, dan kies je voor het historische Gouda of verrassende Woerden. Vanuit deze steden wandel of fiets je zo de weilanden in.

Een paar tips om eropuit te gaan:

Marleen op een hek met uitzicht op de koeien.

Waar ga jij heen in het Groene Hart?

Andersom kan ook natuurlijk. Met een fijne accommodatie in het Groene Hart verblijf je heerlijk rustig tussen het groen. Tegelijkertijd kun je heel makkelijk een dagje naar ‘de stad’ gaan, om ’s avonds weer lekker terug te keren naar je rustieke B&B op het platteland of huisje midden in de natuur. Ontdek welke bijzondere plekjes we voor je ontdekt hebben.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken

Ook leuk om te lezen: