Zicht op de molen bij de bakkerij

Bakkerij, ijssalon, chocolaterie en brasserie
Tip: De Bakkersmolen van Schuld in Elburg

Zicht op de molen bij de bakkerij

Dit is leuk! Bij de Bakkersmolen van Schuld in Elburg vind je een bakkerij, maalderij, chocolaterie, ijsfabriek en brasserie onder één dak. En wat voor dak: een stoer en industrieel pand.

Nog maar net geopend en nu al een fijne plek! De Bakkersmolen verkoopt niet alleen lekkers, ook inspiratie. Stap binnen en ontdek hoe mooi de voormalige ‘loods’ is omgebouwd tot hotspot. Bij binnenkomst springt de Piaggio direct in het oog. Deze hippe driewieler heeft een groot koffieapparaat in de ‘achterbak’ en doet nu dienst als koffiebar. De betonnen muren hebben hun authentieke look gehouden. Een beetje ruig, stoer en robuust.

Over de Bakkersmolen

Wanneer je nog een paar stappen zet, stap je binnen in de mooie open ruimte, met daarin de chocolaterie, binnenkort de ijsmakerij, de bakker en de bakkerswinkel. De geur van chocolade vermengt zich met de geur van versgebakken brood. Je snapt: dit is het paradijs! Taartjes liggen als cadeautjes in de vitrine, stoere broden liggen op originele wijze gepresenteerd langs de wand, een bakker bakt de broden vers voor je neus en de mooiste bonbons worden vers voor je gemaakt. Zie de verleiding maar eens te weerstaan als je hier rond loopt.

Bakkerij Schuld, koninklijk onderscheiden, bakt al vijf generaties lang het lekkerste brood. Op hun locatie in Oldebroek en nu ook in Elburg. In de molen van de Bakkersmolen (met museumstatus) wordt nog graan gemalen voor de eigen productie. Hoe ambachtelijk wil je het hebben? ‘Ambachtelijk, puur en eerlijk’ dat is de basis van alle producten van Schuld, met liefde gebakken.

De Brasserie van de Bakkersmolen

Ter plekke proeven van al dat lekkers? Neem plaats in de bijbehorende lunchroom/brasserie, net zo stoer ingericht, met mooie fauteuils, een unieke speculaasbar en een aparte ruimte in de Hamermolen. In een inspirerende omgeving genieten van koffie of thee met lekkers, een ontbijt of lunch, high tea of high wine.

Handig om te weten:

Op dit moment draait de Bakkersmolen nog een pilot. Er wordt nog hard gewerkt aan de serre van de brasserie en aan de puntjes op de i. Ik kan je vertellen, ook nu is de Bakkersmolen al de moeite waard.

Wat? De Bakkersmolen met bakkerij, maalderij, chocolaterie, de Kleine IJsfabriek en brasserie
Waar? Zuiderzeestraatweg Oost 18, 8081 LC Elburg
Geopend: 6 dagen per week, m.u.v. zondag
Handig: gratis parkeren op eigen terrein.

Overzicht