Rode kano's op een steiger bij het Twiske

Per E-chopper door het groen
Eropuit: Ontdek het Twiske per e-chopper

Rode kano's op een steiger bij het Twiske

Het Twiske ligt ten noorden van Amsterdam, een recreatie- en natuurgebied in de Zaanstreek. Een gebied met veel water, wandelpaden, een haventje, stranden en fijne plekjes voor een tussenstop. Je kunt er fietsen, wandelen, zwemmen, varen of het Twiske verkennen per E-chopper; geruisloos door de natuur.

Een E-chopper huren

Ooit gehoord van een E-chopper? Het is een moderne elektrische scooter, in een hippe vorm. Een soort van Harley Davidson onder de elektrische scooters; met stoere dikke banden en een breed stuur. Je hebt een rijbewijs of scooter certificaat nodig om er eentje te huren, een helm is niet verplicht. Ze rijden ongeveer 25 kilometer per uur, een perfecte snelheid om ook wat van de omgeving in je op te nemen.

In Landsmeer vind je Scooter Experience waar je deze toffe E-choppers kunt huren. Wanneer je een E-chopper huurt ga je zelfstandig op pad, met een van de 5 prachtige routes die met zorg zijn uitgezocht. Ga je richting Durgerdam, door pittoresk Nederland naar Broek in Waterland? Of wordt het een rondje Volendam en Edam? We stappen op onze E-chopper en verkennen het Twiske.

Scooter Experience – Noordeinde 54A, 1121 AE Landsmeer

Over het Twiske

Het Twiske ligt, om precies te zijn, tussen Zaanstad en Purmerend. Het is naast een Natura 2000 gebied, met als doel het beschermen van bijzondere flora & fauna, ook een recreatiegebied. Voor wandelliefhebbers zijn er diverse routes uitgezet, van 3,5 tot 16 kilometer. Fietsers verkennen het gebied via de knooppunten van de ANWB. Maar ook skaters vinden hier een prachtig laagje asfalt.

Ben jij een watersportliefhebber? Bijna een derde van het Twiske bestaat uit water. Zwemmen, duiken, surfen of kanoën? Het kan! Er zijn twee kanoroutes uitgezet. Ook een fluisterbootje huren is mogelijk.

Neem gerust je kinderen mee. De Avonturenspeelplaats en de Speelsloot zijn gegarandeerd leuk. Klimmen, klauteren, bruggetjes over het water, slootje springen, een kabelbaan, volleybal spelen of een balletje trappen… leef je samen uit.

Maak de volgende stops in het Twiske

Hoewel de E-chopper zo leuk is dat je alleen maar wilt rijden, raad ik je aan om onderweg een paar stops in te lassen:

  • Twiske Haven – Eigenlijk moet je het Twiske ook echt even vanaf het water ervaren. In Twiske Haven liggen roeiboten, waterfietsen, zeilbootjes, kano’s en fluisterbootjes voor je klaar om eropuit te gaan. Met een uurtje in een sloep krijg je al een aardige indruk van het waterrijke gebied.
    Twiske Haven – Noorderlaaik 4a, 1511 BX Oostzaan
  • Vanaf Twiske Haven start een leuke rondwandeling, de Roemerroute, van 3,5 kilometer. Door het bos, door grasland en over bruggetjes. Afwisselend en leuk.
  • Lekkere tussenstop? Ga naar Pannenkoek de Appel, een strandtent zonder strand, maar wel met een groot speelterrein. Hip, leuk en gezellig. En hoewel de naam Pannenkoek anders doet vermoeden, eet je hier niet alleen pannenkoeken. Een gezond ontbijt, een smoothie of poke bowl, warme appeltaart of zalige soep en sandwiches. Echt even stoppen hier!
    Pannenkoek de Appel – De Zuiderlaaik 1, 1511 BX Oostzaan

Als je toch in de buurt bent…

Het Twiske bevindt zich in Laag Holland, de regio tussen Amsterdam, Hoorn en Alkmaar. We komen graag in deze streek, waar je stukjes Nederland vindt zoals op ansichtkaarten van lang geleden.

Ontdek ook onze andere tips voor Laag Holland

Overzicht