Een tafeltje in het restaurant van Jardin Utrecht, met grote planten op de achtergrond

Dit adres sluit je direct in je hart
Tip: Le Jardin Utrecht, een tuintje in de stad

Een tafeltje in het restaurant van Jardin Utrecht, met grote planten op de achtergrond

In het hart van Utrecht, op de Mariaplaats vind je Le Jardin: hotel, bloemist en restaurant onder één dak. Dit is een stadstuin waar je gelijk verliefd op wordt en die al je zintuigen op scherp zet.

“Ik heb een tuintje in m’n hart, alleen voor jou”: een nummer van onze eigen Jan Smit en de Surinaamse zanger Damaru. Dit lied schiet me te binnen als ik op een zonnige zomerdag van de Dom richting de Mariaplaats in Utrecht loop. Als ik de hoek om loop, valt mijn oog gelijk op het stijlvol blauw geschilderde pand. Het natuurlijke groen en de wit gedekte tafels op het terras werken als een magneet. Terwijl ik dichterbij kom en het bord lees, weet ik waarom. Deze plek, hotel, bloemist en restaurant met de passende naam ‘Le Jardin’, is een tuintje in de stad en ik sluit het direct in mijn hart!

Een urban jungle tuin voor een blauw geverfd pand in Utrecht: Le Jardin

Le Jardin Utrecht

Het is een op het eerste gezicht ongewone combinatie die in de praktijk perfect bij elkaar lijkt te passen. Hier is over nagedacht en overal is aandacht aan besteed. Een heerlijke lounge hoek bij de open haard, een verrassende buitenkeuken binnenin het restaurant, het kleurgebruik en personeelskleding met grappige details. Ik ben gelijk enthousiast en krijg zelfs een beetje een vakantiegevoel. Het verbaast me dan ook niks als de gedreven eigenaar vertelt dat hij voor de inrichting en het concept inspiratie opgedaan heeft in de stad van de liefde: Parijs!

Een restaurant in een botanisch uitziende omgeving

Een rij tafels en stoelen langs een donkere wand, bij Le Jardin UtrechtComfortabele banken en stoelen in donkere kleuren bij Le jardin

Bloemen bij Le Jardin

In een klein gedeelte van het gebouw zit een prachtige bloemist. Net even anders dan anders. En hoewel de ruimte niet al te groot is, zie je steeds iets nieuws. Het is dus helemaal geen gek idee om plaats te nemen aan één van de gedekte tafeltjes en al deze bloemenpracht eens rustig in je op te nemen.

Ronde witte tafeltjes met blauwe stoelen tegen een wand vol groenBloemen en planten te koop in het restaurant van Le Jardin

Potjes en Pannetjes

Naast de (bloem-)potjes op de plank kunnen ze hier ook nog eens een heerlijk potje koken. Groenten en kruiden zijn altijd het uitgangspunt met zo nu en dan een stukje vlees, vis of gevogelte. Le Jardin laat zich inspireren door het seizoen en dat complementeren de koks met liefde en passie voor de Franse keuken. Creativiteit viert hier hoogtij. En zelfs ik, groot liefhebber van vlees en vis, bestel zonder zorgen nog 6 vegetarische gangen na het proeven van het eerste gerecht: koolrabi, gegrilde perzik, mozzarella en gedroogde tuinboontjes.

Le Jardin is een plekje waar je de tijd voor moet nemen. Laat rustig alles op je inwerken want hier worden al je zintuigen geprikkeld. En ik weet zeker dat ook jij zingend naar buiten gaat: “er is een tuintje in de stad, ook voor jou…”

Een donkerblauwe wand met tafels en stoelen er voor in het restaurant gedeelte van Le jardin Utrecht

Handig om te weten voor jouw bezoek aan Le Jardin:

Wat? Le Jardin Utrecht
Waar? Mariaplaats 42, 3511 LL Utrecht
Contact opnemen: tel 030-400 42 42 of info@lejardinutrecht.nl
Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 12:00-15:00 en van 17:00-00:00 uur.

Weetje: het hotel laat nog even op zich wachten. Maar als de gemeente akkoord geeft, zal het niet al te lang meer duren. Als het net zo leuk wordt als de rest is het zeker het wachten waard.

Overzicht