Panden langs de Maas

Ontdek de stad in alle rust
Stedentrip: Midweekend Maastricht

Panden langs de Maas

Maastricht is zo’n fijne bestemming voor een stedentrip. De stad is anders dan andere Nederlandse steden, geeft je het gevoel in het buitenland op vakantie te zijn (en dat op slechts twee uur rijden van Utrecht) en heeft een bourgondisch karakter. Perfect dus!

Een weekendje Maastricht is zo gepland, maar heb je er wel eens aan gedacht om dit weekendje doordeweeks te plannen? Wanneer de rust na het weekend is teruggekeerd en je de stad weer deelt met grotendeels Maastrichtenaren. Niet alleen is het dan rustiger in de stad, wanneer je kiest voor een Midweekend Maastricht profiteer je ook nog eens van veel voordelen! Ik ging het voor je uitproberen en zeg: doen!

Midweekend Maastricht

Een midweekend? Misschien even een raar idee, een weekend doordeweeks, maar als je er goed over nadenkt dan besef je dat het elke dag weekend kan zijn. En dat je dus op elke moment kan genieten van een stedentrip Maastricht. En geloof me, van zondag tot donderdag is het echt anders in de stad. Al die leuke plekjes, gezellige pleinen, fijne terrasjes en hippe hotspots hoef je dan niet te delen met de weekendtoeristen. Je hebt de stad meer voor jezelf, de sfeer is net een beetje meer ontspannen en ook op maandag is er meer in de stad te doen dan je zou verwachten.

Plan jouw weekend Maastricht

Zelf ervaren? Om optimaal te genieten van je Midweekend Maastricht stel je zelf je arrangement samen. Heel eenvoudig:

Stap 1: Kies een verblijfplaats in Maastricht. Het leuke is dat je uit veel bijzondere accommodaties kunt kiezen (dat is tegelijkertijd ook het lastige…) Wat dacht je van een designhotel in hartje stad? Of logeer je liever in alle rust in het groen in een B&B waar persoonlijke aandacht voorop staat? Van Kruisherenhotel tot The Social Hub, van Trash Deluxe tot Townhouse Hotel: voor ieder wat wils. Fijn voordeel: de hotels zijn doordeweeks voordeliger te reserveren dan in het weekend.

Stap 2: Ontdek wat voor leuke activiteiten en acties er doordeweeks mogelijk zijn en maak een plan. Bij boeking van een Midweekend Hotel krijg je een Maastricht Midweekend Pas met een bijzonder aanbod aan (gratis) activiteiten, kortingen en leuke extra’s, o.a.:

* gratis mee met een stadswandeling onder begeleiding van een local guide
* gratis yoga in ‘t Dinghuis op maandagochtend
* een rondleiding door kerk/boekhandel Dominicanen

Stap 3: Prik een datum en ontdek zelf de charme van een midweekend.

Ontdek snel meer over een Midweekend in Maastricht

P.S. Nieuwsgierig naar mijn ervaring? Je leest er meer over in ‘Digitale detox Maastricht’

Overzicht