Bijzonder eten in de wijngaard en wijnranken

Een exclusieve lunch in de wijngaard
Pop-up terras tussen de wijnranken

Bijzonder eten in de wijngaard en wijnranken

Levensgenieters opgelet, dit wil je! Met een glas bubbels in je hand genieten van een exclusieve lunch in de wijngaard! Vive la France op Nederlandse bodem.

Waan je voor even in Frankrijk op slechts enkele kilometers van Amsterdam. Van zondag 6 juni tot en met eind augustus schuif je in Wijngaard de Amsteltuin aan voor een culinaire belevenis: op z’n Frans genieten van Fruits de Mer, du vin et du pain tussen de wijnranken.

Zie je het al voor je? Terwijl de druiven langzaam groeien aan de wijnranken geniet je van schaal- en schelpdieren met een glas wijn van diezelfde wijnranken.

Fruits de Mer festijn

Voor dat heerlijke Franse zomergevoel hoef je deze zomer de grens niet over. Reserveer een tafeltje voor de Fruits de Mer lunch bij Wijngaard de Amsteltuin en geniet op het pop-up terras van kokkels, oesters en langoustines. Alleen al de aanblik van de tafeltjes in de wijngaard doet je verlangen naar meer….

De lunch is een initiatief van Kiki Bosman en Joost van den Branden, winnaars van Herman den Blijker’s pop-up restaurant. Kiki over het ontstaan van de pop-up: ‘Toen wij Annelies en Douwe van Wijngaard de Amsteltuin in april ontmoetten, was de gedeelde liefde voor lekker eten en goede wijn direct te merken. Een plateau Fruits de Mer en een fles wijn later stonden de eerste krabbels voor een uniek pop-up restaurant op papier. Daarna ging het in sneltreinvaart met als resultaat dat je deze zomer kunt genieten van een bijzondere lunch in de buitenlucht.’

Een exclusieve lunch in de wijngaard

Hoewel er genoeg ruimte in de wijngaard is, wordt het intieme en exclusieve karakter van de pop-up bewaakt door met linnen gedekte tafeltjes neer te zetten. Deze zijn voor twee tot vier personen en staan weids verspreid door de wijngaard. Die prachtig gedekte tafels worden volgezet met een bisque, baguette, zeevruchten en ambachtelijk geproduceerde wijn van Amstelveense bodem.

Dit jaar zal er ook ruimte zijn voor groepen zoals vriendengroepen en familie-etentjes.

Meer weten over Fruits de Mer in de wijngaard?

Wanneer? Vanaf 19 juni tot 11 september
Waar? Amsteltuin de Wijngaard – Langs de Akker 5, Amstelveen
Starttijd: 12:00, 12:30 of 16:00, 16:30
Prijs: €85 per persoon, inclusief een glas bubbels bij aankomst, een rondleiding voor de wijngaard en een uitgebreide lunch met Fruits de Mer plateau, bisque, baguette en een fles wijn per tafel.

Reserveer jouw plekje in de wijngaard

(fotografie: Suzanne Ophof)

Overzicht