Een rij scooters op een landweg, een tof dagje uit

Leuke tips om eropuit te gaan
Eropuit naar de mooiste plekjes

Een rij scooters op een landweg, een tof dagje uit
Wil je een dagje uit maar heb je geen inspiratie? Kies uit onze tips en ga naar een theetuin, toeren met een 2CV of op een retroscooter. Ontdek de leukste eropuit tips.

Een bijzonder dagje eropuit

Tijd samen doorbrengen, iets leuks ondernemen, samen op avontuur; (bijna) altijd leuk! Maar wat ga je doen? Naar de dierentuin of naar een pretpark, dat kunnen we allemaal wel bedenken. Die tips hebben we niet voor je. Wij proberen je mee te nemen op een bijzonder dagje weg. Net even anders dan anders. Weg van de massa, voor mooie nieuwe herinneringen en ervaringen.

Wandelwijzer naast het water met op de achtergrond Molen de Breek

Eropuit in eigen land

Onze tips ‘beperken’ zich tot ons eigen land. Ons kikkerlandje heeft zo veel bijzonders te bieden. Elke uithoek van ons land heeft iets unieks. Wat dacht je van wadlopen in Friesland, op Koesafari in het Vechtdal, met een lelijk eendje toeren door de Achterhoek of met een retro scooter scheuren door het Limburgse Heuvelland. Ben je al eens gaan varen in N.P. Alde Feanen of gaan wandelen langs de Waterlinies die ons land rijk is?

Een dagje uit met kinderen

Ook met kinderen is een bijzonder dagje uit een goed idee. Samen de natuur in, lange boswandelingen met als eindpunt een gezellig pannenkoekenhuis of een uitdagend blotevoetenpad met het hele gezin staan gegarandeerd voor een leuke dag samen. Maar ook een dagje toeren met een lelijk eendje is leuk. Maak een extra tussenstop voor een ijsje, rijd met open dak en iedereen is blij.

De leukste theetuinen

Jezelf een paar uurtjes in een leuke theetuin gunnen is al een heerlijk dagje weg. Zoek een stoeltje in het gras bij Theetuin Appeltern. Strijk tijdens je fietstocht langs de uiterwaarden neer tussen de mooie bloemen van Theetuin Binnen & Buiten of ontdek tijdens je bezoek aan de Ooijpolder de Millinger Theetuin. Stuk voor stuk bestemmingen voor een ontspannen uitje.

Ontdek onze favoriete theetuinen

Heerlijk dagje wellness

Verwen jezelf met een bezoek aan een (kleinschalige) wellness. Geen massa’s mensen maar persoonlijke aandacht, een intieme sfeer en bijzondere locatie voor jouw dagje sauna & spa. Zo heeft het Betuwsch Badhuys een maximum aantal bezoekers van nog geen 20 personen per dag. Ga je naar de NatuurSpa in Hoogeloon dan zijn er slechts enkele andere gasten. Heerlijk toch, zo’n verwendag!

Entree met wegwijzers bij Fort Resort Beemster

Een dagje toeren

Zo tof, een dagje toeren door ons eigen land. Op een retro scooter of per lelijk eendje. Huur een oldtimer om over de Veluwe te rijden of een Volkswagen T2 busje waarmee je de Utrechtse Heuvelrug verkent. Bij je liefste achterop of met vriendinnen lachen, gieren, brullen! Gegarandeerd veel plezier tijdens je dagje uit.

Een dagje weg met een retro minicooper en picknickmand

Bootje varen

Als je ergens goed kunt varen, dan is het ons land wel. Van de Friese meren tot de Nieuwkoopse plassen en nog zuidelijker de Zeeuwse wateren. Een bootje huren in de Weerribben of met een Chinese Schouw varen door het Groene hart. Picknickmand mee en genieten maar.

Waar ga jij het liefst een dagje weg?

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken