Ga toeren door eigen land
Roadtrip Nederland

Als ik iets moet noemen waar ons kleine land groot in is, dan is het wel de variatie aan landschappen, steden en talen. Waar je ook gaat in Nederland, je wordt elke keer getrakteerd op een ander decor, een andere taal (dialect) en andere bouwstijlen. Ontdek Nederland tijdens een roadtrip en laat je verrassen.

Wat is een roadtrip?

Een roadtrip is letterlijk genomen een reis over de weg, per auto, camper of welk vervoermiddel dan ook. Het is een reis van A naar B naar C naar… , waarbij je onderweg interessante plaatsen bezoekt, leuke plekken ontdekt en je ‘s avonds overnacht op een andere locatie. Je auto geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zelf te gaan ontdekken en te stoppen waar het mooi is. Je ziet veel, een perfecte manier van vakantievieren dus.

Een roadtrip in Nederland

Afhankelijk waar je van houdt, kun je ervoor kiezen om te gaan waar de dag je brengt. Vrijheid, blijheid, ofwel go with the flow. Je ziet wel waar je uitkomt. Hou je ervan om je dagen te plannen, dan kun je voor een uitgestippelde route kiezen. Er zijn in Nederland al prachtige routes vastgelegd. Een paar voorbeelden:

  • De mooiste plekjes in Limburg ontdek je via de Mergellandroute
  • Meer heuvels trotseer je met de Sallandroute
  • Combineer de Noord- en Zuid-Veluwe route voor het mooiste van de VeluweFriese Merenroute
  • Friese Merenroute: niet varen maar toeren langs de Friese Meren

Elke provincie heeft routes langs de hoogtepunten. Wil je liever zelf gaan ontdekken hoe mooi Nederland is? Stippel dan je eigen roadtrip uit. Zo ervaar je wel die vrijheid, blijheid, maar heb je toch een planning om je aan vast te houden.

Toerist in eigen land

Maar waar ga je naar toe? Nederland is mooi, afwisselend en biedt volop mogelijkheden voor een roadtrip. We geven je graag een paar tips en proberen daarbij net even iets anders te doen dan anders:

  • Ontdek Noardwest Fryslân, land van leegte met verborgen parels
  • We zijn fan van de Achterhoek om het landschap, de zandwegen, de gastvrijheid, de culinaire verrassingen
  • Toeren door Zuid-Limburg is altijd een goed idee, helemaal als je het thema wijn meegeeft aan je trip

Bijzonder Plekje staat vol met leuke tips voor Nederland. Maak een online rondreis langs de mooiste plekjes, noteer je favorieten en uitstippelen maar.

Huur een oldtimer voor je roadtrip

Geef je roadtrip door Nederland een extra dimensie door een oldtimer te huren. Met zo’n vintage voertuig de weg op laat je gegarandeerd glimlachen! Wat dacht je van hobbelen in een lelijk eendje? Of toeren met een Fiat 500? Wil je echt vrijheid ervaren, ga dan op pad met een Volkswagen camperbusje. Alles aan ‘boord’ voor een onbezorgde roadtrip. En het heerlijke is dat je met zo’n oldtimer wel langzaam moet gaan. Maximaal onthaasten! Stop waar je maar wilt, zet een koffietje onderweg en overnacht op een bijzonder plekje waar je toevallig tegenaan rijdt!

De mooiste plekjes in…

Om het je makkelijk te maken, bundelen we de mooiste tips per provincie voor je in een boek. Aan de hand van de tips en met de kaartjes stippel je eenvoudig je route uit. De tips zijn onderverdeeld in de categorie ETEN, SLAPEN en BELEVEN. Zo heb je niet alleen tips voor leuke tussenstops, maar weet je ook de lekkerste plekjes te vinden en slaap je bij de mooiste adressen.

De volgende provinciegidsen zijn reeds verschenen:

Alle boeken met tips en de provinciegidsen kun je bekijken in de webshop van Bijzonder Plekje.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken