Skyline van Deventer

De mooiste plekjes in de stad
10 tips voor een stedentrip

Skyline van Deventer

Plan een nachtje of weekendje weg bij een van deze tips in de stad en geniet van zowel de locatie waar je slaapt als de leuke plekjes in de buurt. Zoveel te ontdekken in deze steden. 10 tips voor een stedentrip:

Tip 1: Hotel Finch in Deventer

Zin in een stedentrip, maar niet naar de grote Nederlandse steden? Deventer is andere koek! Deze Hanzestad aan de IJssel is een publiekslieveling. Niet zo vreemd, in Deventer is echt voor iedereen wat wils. Net even anders dan anders winkels, hippe koffie- en lunchtentjes, eigentijdse restaurants, een stoere bierbrouwerij, een relaxt Stadsstrand en… Hotel Finch!

Finch noemt zichzelf graag het leukste hotel van de stad. Of dat waar is, mag je zelf oordelen. Hip, in hartje stad en met een gezellige huiskamerbar; dat is zeker waar!

Bijzonder hotel voor een stedentrip

Tip 2: B&B Studio-Koning in Haarlem

Haarlem verveelt nooit! Een verblijf bij B&B Studio-Koning in Haarlem ook niet. Eigenaresse Marjan verwent je ‘s ochtends graag met een gezond ontbijt, elke dag anders. Een goede basis voor je bezoek aan de stad. Slenter door de straten vol historische panden, bewonder de gevels aan het Groot Heiligland, ga winkelen, ontdek leuke koffietentjes als Native en vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan een van de leuke (en lekkere) plekken in de stad Haarlem.

 

Tip 3: Stadshotel Steegoversloot in Dordrecht

Hier wil je heen! Stadshotel Steegoversloot is heerlijk en niet alleen door de prachtige kamers, het historische pand of de centrale ligging in het centrum van Dordrecht. Nee, hier wil je ook naartoe voor het ontbijt! Op de begane grond van het hotel vind je een Engelse en  Amerikaanse patisserie. Al op de trap naar beneden loopt het water je in de mond door de geur van vers gebakken taart en verse broodjes.

Tip 4: Aparthotel Hattem in de Hanzestad

Hanzestad Hattem verovert je hart. Dit kleine maar o zo fijne stadje tussen IJssel en Veluwe heeft een charmant historisch stadscentrum, een markt vol gezellige terrassen, stoere stadswallen én Aparthotel Hattem! Wandel de deur uit voor een ontbijt bij de buren, lunch op een van de terrassen of onderweg tijdens een van je fiets- en/of wandeltochten in de omgeving en strijk ‘s avonds neer Bij de Jongens op de Markt. Met het Aparthotel Hattem als thuisbasis weet je dat het goed zit!

Tip 5: De Stadsherberg in Alphen aan den Rijn

Ik denk dat Alphen aan den Rijn de laatste stad is waar je aan denkt voor een stedentrip. Eerlijk is eerlijk, naar Alphen ga je ook niet voor het historische stadshart en de bezienswaardigheden in de stad. Wel móet je gaan voor de Stadsherberg en het omliggende Groene Hart. Vanuit de hippe herberg (met heerlijk stadsterras waar Laura en Niels je graag in de watten leggen) kun je alle kanten op. Fietsen naar Nieuwkoop, varen naar Leiden, wandelen naar de Molenviergang bij Aarlanderveen; ontdek zelf waarom de Stadsherberg in Alphen echt een goed idee is.

Tip 6: Elfstedenstad Dokkum

Liefde op het eerste gezicht was het voor mij met Dokkum. Zodra je het stadje binnen wandelt vanaf parkeerplaats De Harddraver raak je langzaam betovert. Door de historische panden en gevels langs de grachten, het levendige karakter van het stadje, het mooie winkelaanbod, de gastvrijheid van de bewoners en de ondernemers, de hippe horeca en de leuke plekken om te logeren. Je hebt de keuze: wordt het een van de locaties van Booking Dokkum of kies je voor een nachtje slapen bij De Koesfabriek?

Schemering boven de Friese elfsteden stad Dokkum

Tip 7: Magisch Middelburg

Als er een stad is die me positief verrast heeft, is het Middelburg. Deze Zeeuwse hoofdstad heeft zoveel bijzonders voor je te ontdekken. Van eeuwenoude steegjes tot imposante grachtenpanden aan de Dam, van smalle straten tot verborgen pleintjes; elk hoekje in de historische binnenstad herbergt iets bijzonders. Ontdek de binnentuin van Fromagerie Forianne, eet een ijsje bij café Sint John en logeer in een van de appartementen van Number 9 in het hart van de stad. Liever iets meer rust, dan is Slapen bij Eva een heel goed idee!

Steegje met prachtige pandjes

Tip 8: Ontdek Amsterdam vanuit Noord

Een stedentrip naar Amsterdam is altijd een goed idee. Elke keer wanneer je onze hoofdstad bezoekt, ontdek je weer iets nieuws. Er is altijd beweging, reuring en gezelligheid. Ontdek Amsterdam vanuit BB Noord & Park in, jawel, Amsterdam-Noord. Een oude dijkwoning met veel privacy. Met de stadsfietsen sta je in 10 minuten in hartje stad. Misschien wel net zo leuk is de achtertuin van Amsterdam: Laag Holland. Een oer-Hollands landschap met houten huizen, polders, sloten, ophaalbruggetjes en dijken. Het ontdekken waard.

Slaapkamer met openslaande tuindeuren in de B&B in Amsterdam

Tip 9: Stella Suites in Goirle

Nog zo’n verrassing: boutique hotel Stella Suites in Goirle. Interieurliefhebbers opgelet: hier wil je naar toe! Het hotel met slechts 8 suites ligt in het Brabantse Goirle, aan de rand van Tilburg, de stad die bruist en zich in een rap tempo ontwikkelt. Elke kamer bij Stella heeft een uniek interieur passend bij de stijl van het monumentale pand. Een lust voor het oog, inspirerend en weldadig. Wanneer ga je?

Vrijstaand design bad met groene wand in het boutique hotel

Tip 10: Slapen bij Achter de Kan in Den Bosch

Last but not least: Den Bosch! Zeg Bossche Bollen en je zit al bijna in de auto… In deze Brabantse stad is het altijd gezellig. Ben jij een bourgondische genieter, dan weet je nu waar je naar toe moet: Den Bosch. Reserveer een nachtje (of meer) bij Slapen Achter de Kan, midden in de stad, zodat je ‘s avonds na je diner in de Korte Putstraat niet meer naar huis hoeft. Dat is niet de enige reden hoor om in Den Bosch te blijven slapen: varen met een fluisterbootje over de Binnendieze, wandelen over de Moerputtenbrug, een stadswandeling maken, shoppen… tijd tekort, nu al!

Slaapkamer met zachte tinten en wit opgemaakt bed

Meer tips voor een stedentrip?

Overzicht