Snel en comfortabel reizen
Scandlines verbindt je met Scandinavië

Wie op vakantie gaat naar Denemarken en/of Zweden, zal bij het plannen van de reis al snel ontdekken dat de beste en snelste verbinding een traject per boot inhoudt. Een groot deel van Denemarken bestaat uit eilanden die vanuit Duitsland per ferry te bereiken zijn. Wil je doorreizen naar Zweden dan volgt wederom een traject per boot of brug. Scandlines zorgt voor een snelle en comfortabele verbinding tussen de verschillende landen. Een aangename onderbreking van je reis.

Over Scandlines

Scandlines opereert al sinds 1872 en is uitgegroeid tot een moderne en innovatieve ferrymaatschappij. Wie naar Denemarken en/of Zweden op vakantie gaat, kan bijna niet om Scandlines heen. Erg? Helemaal niet! De overtochten van Scandlines verlopen snel en goed georganiseerd. Daar komt nog eens bij dat Scandlines hard werkt aan duurzame innovaties. Zo groen mogelijk varen is het streven.

Scandlines vaart op twee trajecten tussen Duitsland en Denemarken:

  • vanuit het Duitse Puttgarden naar het Deense Rødby
  • vanaf het Duitse Rostock naar het Deense Gedser

De ferryboten van Scandlines zijn nu al voor een gedeelte hybride, de komende jaren wordt er verder geïnvesteerd om zonder CO2 uitstoot de overtochten uit te voeren. Maar dat niet alleen: ook aan boord wordt er zo duurzaam mogelijk gewerkt met zo min mogelijk afval en voedselverspilling. Daarnaast werkt Scandlines mee aan het behoud van de biodiversiteit in de Oostzee. Een prettige gedachte.

De voordelen van een overtocht per Scandlines

Je reis naar Denemarken en/of Zweden onderbreken met een vaartocht van 45 minuten is heerlijk. Even je benen strekken, uitwaaien aan dek, een frisse neus halen of misschien zelfs wat eten/drinken aan boord: het kan allemaal. De overtocht draagt bij aan je vakantiegevoel, zodra je de boot oprijdt heb je het gevoel écht op vakantie te zijn. Nog een paar voordelen:

  • De ferries varen af en aan, elk half uur vertrekt er een boot, 24 uur per dag. Dat is ideaal, zo kun je de overtocht mooi laten aansluiten op je reis.
  • Aan boord bevinden zich meerdere mogelijkheden om een kop koffie te drinken en een hapje te eten. Op het traject Puttgarden – Rødby heb je naast de Scandlines Coffee ook Scandlines Food Express voor lichte maaltijden en snacks en Scandlines Kitchen voor een maaltijd voor elk moment van de dag. Van ontbijt tot lunch en diner.
  • In de Travel Shop vind je een breed assortiment chocolade, snoep, parfum, bier, wijn en andere sterke dranken. Even shoppen terwijl je vaart?
  • Er is gratis wifi aan boord. Handig voor als je met tieners reist?
  • Gaat je huisdier mee op vakantie? Ook die mag mee aan boord.

Maak een bewuste keuze voor je ferryticket

Allereerst: zodra je weet wanneer je vakantiedagen zijn en je hebt je bestemming gekozen, kijk dan ook naar de overtochtmogelijkheden. Vooraf je ticket boeken loont! Tickets zijn duurder wanneer je ze koopt bij aankomst bij de ferry. Koop je vooraf je ticket, dan heb je de keuze uit meerdere mogelijkheden.

  • Combinatietickets met Zweden: reis je via Denemarken naar Zweden dan ben je het beste af met een combinatieticket. Er is een combinatieticket inclusief de overtocht van Puttgarden naar Rødby en de Øresundbrug van Kopenhagen naar Malmö. En een voordelige combinatie met de boot van Puttgarden-Rødby + de boot Helsingør-Helsingborg.
  • Returntickets:  je reserveert een plek voor de heenweg en bent flexibel in je terugreisdatum.
  • Early Booker, Standard of Flex ticket: wanneer je voor 30 dagen voor vertrek al reserveert, heb je het meest gunstige tarief met een Early Booker ticket. Kies je voor een Flex ticket, dan heb je voorrang bij aankomst bij de haven en ga je mee aan boord van de eerstvolgende ferry.

Nog een aanvullende tip: je moet 15 minuten voor vertrek aanwezig zijn in de haven. Het laatste traject naar Puttgarden gaat over een provinciale weg, waar het op favoriete reisdagen echt druk kan zijn. Houd rekening met vertraging op dit traject en plan je reis goed. Maar geen paniek als je de gereserveerde vertrektijd niet haalt, dan kun je mee op de eerstvolgende ferry waarop plaats is.

Waar ga jij heen met Scandlines?

Gaat jouw volgende vakantie naar Denemarken, Zweden of maak je een rondreis door beide landen? Voor een vakantie naar Jutland of Funen in Denemarken reis je via Noord-Duitsland over land en heb je geen ferry overtocht nodig. Kies je voor Lolland, Falster, Møn en Seeland (waarop ook Kopenhagen ligt), dan is de bootverbinding Puttgarden-Rødby ideaal. Een paar tips voor je vakantie in Denemarken:

Gekleurde huisjes in Nyhavn

Reis je alleen maar door Denemarken om naar Zweden te gaan? Voor de bestemmingen Halland, Dalsland en de Westkust van Zweden kies je het beste voor de verbindingen via Puttgarden en vervolgens Helsingør. Småland, Blekinge en Skåne zijn goed te bereizen via Puttgarden en de Øresundbrug.

Hoogtepunten aan de kust van Småland

Enthousiast geworden en wordt jouw volgende bestemming Scandinavië?

Bekijk de mogelijkheden met Scandlines

Overzicht