Vakantie in Smaland

Het echte Zweden
Vakantie Småland

Vakantie in Smaland
Wanneer je op zoek bent naar Zweden zoals je het kent van alle verhalen en de foto's: plan dan een vakantie naar Småland. Hier vind je Zweden in alle facetten. Van kilometers bossen, talrijke meren, rode houten huizen, eilandjes voor de kust... Ontdek het zelf tijdens een vakantie in Småland.

Over Småland

‘Sweden For Real’ is de slogan van Småland. Die had niet beter gekozen kunnen worden. Hier in Småland vind je alles wat Zweden te bieden heeft. Van noord naar zuid, van west naar oost; in Småland zijn alle landschappen van Zweden vertegenwoordigd. Van een kustlijn met een archipel tot aan uitgestrekte bossen en meren; wanneer je een rondreis door Småland maakt, maak je kennis met het echte Zweden. Denk aan de karakteristieke rode houten huizen, puur natuur in de vorm van bossen en meren, rotsachtige eilandjes voor de kust met vissersbootjes en charmante stadjes met gekleurde huizen. Her en der verspreid de leukste fika adressen, loppis (kringloop) langs de kant van de weg, de kans op het zien van een eland, a touch of ABBA en niet te vergeten Pippi Langkous die hier haar roots heeft. En, vergeet het Ikea museum in Älmhult niet! Meer Zweden dan dit wordt het niet.

Kleurrijke huisjes in Eksjo Smaland

De regio’s van Småland

Småland ligt ten noorden van Skåne, in het zuiden van Zweden. Wanneer je een rondreis door Zweden gaat maken, zijn deze twee regio’s goed met elkaar te combineren. Het is vanuit Nederland een dag rijden en dus ook prima te doen voor een kortere vakantie.

Grofweg is Småland in drie regio’s te verdelen:

Elke regio heeft haar eigen charme en hoogtepunten, te combineren tot een unieke rondreis.

Wandelen langs de kust van Smaland

Wat ga je doen tijdens een vakantie Småland?

Småland is er voor iedereen! Gezinnen met kinderen kunnen in de voetsporen van Pippi Langkous treden en op avontuur in de natuur gaan. Samen een vuurtje stoken, kanelbullar proeven, snoepparadijs Gränna bezoeken, op zoek gaan naar trollen in het bos… Je hoeft je geen dag te vervelen!

Natuurliefhebbers halen hun hart hier op. Uitgestrekte bossen, duizenden meren en maar liefst vier nationale parken: Store mosse, Norra Kvill, Blå Jungfrun and Åsnen National Park. Talrijke wandelpaden, mogelijkheden om wild te spotten, fietsroutes, safari’s op zee en outdooractiviteiten in de vorm van kajakken, ziplinen, mountainbiken; de keuze is reuze.

Culinaire liefhebbers treffen hier een paradijs. Van sterrenrestaurants tot authentieke Zweedse gerechten, de lekkerste fika en unieke concepten als the Edible Country. Proeven uit de natuur, eten van het vuur, ontbijten op de boerderij, picknicken aan het water, aanschuiven bij culinaire parels geselecteerd door the White Guide; hier in Småland moet je zijn!

Wil jij op vakantie graag van alles wat? Småland is jouw bestemming! Combineer natuur met culinair, kust (zelfs strand!) met stad en van alles wat. Intens genieten van ‘Sweden For Real’.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken