Geparkeerde fietsen op groot plein met rondom gebouwen en boom

Bezoek de mooiste provincie van Zweden
Vakantie in Skåne

Geparkeerde fietsen op groot plein met rondom gebouwen en boom
Skåne is de meest zuidelijke provincie van Zweden. Ga vanuit het Deense Kopenhagen de brug over en je ‘landt’ in Skåne. Boek een vakantie naar Zuid-Zweden en geniet van rotsachtige kusten, de mooiste zandstranden van het noorden, culinaire hoogstandjes, stille natuurgebieden en eindeloze vergezichten over glooiende akkers, fruitbomen en wijngaarden (ja!). Verbeeld je in dit landschap zo’n rood Zweeds houten huis en het plaatje is compleet.

Zweden donker, somber en alleen maar bos? Nee!

Skåne is alles behalve dat!

Zweden spreekt tot ieders verbeelding. Praat je met iemand over bucketlists of droomreizen dan komt Zweden aan bod. Bijna iedereen wil er nog wel eens naar toe, maar de drempel om te gaan blijkt hoog. ‘Ver weg’ en ‘zo donker met al die bossen’ blijken de voornaamste redenen om niet te gaan. Ga toch en bezoek Zuid-Zweden! Deze regio is dichterbij dan je denkt, veelzijdiger en alles behalve somber.

10 aantal redenen om naar Skåne te gaan! 

Het mooiste van Skåne

Het zuiden van Zweden is heel divers. Natuurliefhebbers, cultuuraanbidders, gezinnen, sportievelingen, rustzoekers; echt iedereen vindt hier wel iets wat bij hem past.

  • In de steden Helsingborg, Malmö en Ystad vind je naast cultuur en historie goede restaurants, mooie winkels, conceptstores en gezellige terrassen.
  • Wandelaars en fietsers vinden kilometerslange mogelijkheden om te genieten. Er zijn prachtige nationale parken als Söderåsens national park, Kullaberg Nature Reserve en Stenshuvud National Park,maar ook mooie routes langs zowel de west- als oostkust.
  • De lange zandstranden zijn niet alleen prettig voor gezinnen met kinderen, maar ook voor rustzoekers. Je bent hier zelfs in het hoogseizoen vaak alleen.
Lange betonnen steiger in de zee

Op vakantie naar Skåne

Naast de indrukwekkende kustlijn, verlaten lange zandstranden, bossen in het binnenland, charmante dorpjes aan zee en gezellige steden vind je nog veel meer. Rust, ruimte, een goed gevoel… Ontdek de schoonheid van Skåne door er op vakantie te gaan. Overal verstopt liggen pareltjes; zowel qua natuur als koffieplekjes, mooie tuinen, bakkerijen en restaurants.

Twijfel je nog? Lees ook onderstaande artikelen en je bent om! Skåne, here we come!

(header foto: Werner Nystrand – Visit Skåne)

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Bezoek de mooiste provincie van Zweden

Droom je al jaren van een vakantie naar Zweden? Reis binnen een dag naar Zuid-Zweden en laat je verrassen door de schoonheid!