Blauw Volkswagen busje met bloeiende heide

Glimlach gegarandeerd
Dagje uit: Toeren met een Volkswagen busje

Blauw Volkswagen busje met bloeiende heide

Een bijzonder dagje uit met je lief, gezin of een paar vriend(inn)en? Huur een Volkswagen busje, een Blauw Busje, en ga toeren! Een glimlach gegarandeerd!

Bijna iedereen krijgt een glimlach op zijn gezicht bij het zien van een vintage Volkswagen busje. Of het nu gaat om de herinnering aan lang vervlogen tijden of om een lang gekoesterde droom: een Volkswagen (T2) busje roept iets bij je op.

Blijheid, vrijheid, vakantiegevoel

Marleen en Niek begrijpen dat gevoel als geen ander. Ze hebben een paar Volkswagen T2 busjes opgeknapt en nu in de verhuur. Zodat jij voor even ook die vrijheid en blijheid kunt ervaren. Voor een dag, een weekend of een langere roadtrip.

Een bijzonder dagje uit met het Blauwe Busje

Het is een regenachtige dag wanneer wij een dagje op pad gaan. Bij aankomst staat het Blauwe Busje er zo stralend bij dat we die donkere wolken spontaan vergeten. Marleen legt ons uit hoe we met het busje moeten omgaan en we worden gelijk even terug in de tijd geworpen. Geen stuurbekrachtiging, slechts vier versnellingen, ruitenwissers die traag bewegen; ook wij gaan automatisch een versnelling lager.

Het startpunt van de tour is Dalfsen, in het Vechtdal. Als tip van Marleen krijgen we Hotel Gaia mee, voor een leuke tussenstop met koffie & taart. Dus daar gaan we, on the road met onze blauwe zonnestraal.

De Sallandroute

Hoewel de regen tegen de ramen klettert, is de glimlach niet van onze gezichten te krijgen. Hoe leuk is dit! We rijden binnendoor over smalle landwegen, over bruggetjes, door de bossen en langs akkers vol mais naar Hotel Gaia in Diepenveen. Onderweg zien we een paar keer langs de weg het bordje Sallandroute en we besluiten na onze koffiestop die route te blijven volgen. Om het mooiste van de omgeving mee te pikken.

De Sallandroute (110 km) blijkt de perfecte match met ons Blauwe Busje. We vermijden provinciale wegen en rijden binnendoor van Diepenheim en Deventer (ook leuk voor een stop) naar Holten en de Holterberg. We boffen, de heide staat in volle bloei en we passeren heuvels vol paars in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Na het bedwingen van al die toppen laten we de hoogtepunten even op ons inwerken aan de voet van de Nijverdalse berg waar we lunchen bij Eetcafé De Wieger. We hebben moeite ‘ons’ Blauwe Busje even alleen te laten.

We pikken in de middag nog even een stukje Vechtdal mee en rijden door bossen, volgende de Overijsselse Vecht en tuffen langs landgoederen naar Vilsteren en terug naar Dalfsen. Na een dag vol indrukken, zwaaien en grijnzen nemen we met moeite afscheid van onze blauwe vriend. Hij heeft zijn rust verdiend!

Ook een dagje toeren?

Je huurt het Blauwe Busje voor een dag, weekend of week. Er is een Blauw Busje voor een dagje uit, waarbij er maximaal 9 personen mee kunnen. Het camperbusje heeft slaapplek voor vier personen.

Het busje is al te huur vanaf €250,- per dag, incl. gereden kilometers.

Reserveer een bijzonder dagje uit met het Blauwe Busje

Overzicht