Uitwaaien aan zee bij harde wind

Totale ontspanning
Uitwaaien

Uitwaaien aan zee bij harde wind
Uitwaaien is maximaal opladen. Met je hoofd in de wind, een flink stuk wandelen en even alle zorgen vergeten. Zalig! Ik tip je graag een aantal plekken waar je lekker kunt uitwaaien.

Wat is uitwaaien?

Wanneer je zegt dat je gaat uitwaaien, weet iedereen wat je gaat doen. Letterlijk gezien betekent uitwaaien ‘uit waaien’, tijd doorbrengen in de wind. De Dikke van Dale omschrijft uitwaaien als: ‘wandelen in de wind, om op te frissen’. Niets meer niets minder dan dat. 

Aan uitwaaien wordt ook wel de betekenis 1) Doven door de wind 2) Opfrissen aan zee gegeven. Precies die bijwerkingen van een wandeling in de wind maken uitwaaien zo fijn. Het hoeft niet eens perse een wandeling aan zee te zijn om het effect te hebben dat je de wereld om je heen even vergeet. Je hoofd leeg maken kan net zo makkelijk gewoon om de hoek.

Silhouet aan zee in het zonlicht

Waar ga jij een frisse neus halen?

Even een blokje om en een frisse neus halen, het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Uitwaaien kan overal en altijd. Maak het uitwaaien nog leuker door te kiezen voor een bijzonder plekje. Onze 5 favoriete tips:

1. Uitwaaien aan zee: de meest voor de hand liggende optie, maar eentje die altijd fijn is. Op een stormachtige dag in de herfst of een frisse lentedag; van een strandwandeling klaar je altijd op. Wat dacht je van Noordwijk, waar je naast een fijn strand ook nog eens hippe strandtenten vindt om op te warmen en bij te tanken na afloop.

2. Uitwaaien in Zeeland: er loopt een prachtig fietspad van Vlissingen naar Domburg. Door en langs de duinen, met onderweg verschillende mogelijkheden om het strand op te gaan.

3. Uitwaaien op de Wadden: kies je ervoor om naar de Waddeneilanden te gaan, dan kom je echt helemaal los van alles. De boottocht geeft je net dat extra zetje om alles en iedereen voor even te vergeten.

4. Opfrissen in Laag Holland: de weidsheid van het polderlandschap ten noorden van Amsterdam zorgt voor rust in je hoofd. De (bijna) altijd aanwezige wind helpt een extra handje tijdens je wandeling door de weilanden, polders en over de dijk langs het IJsselmeer.

5. Wandelen bij de Lange en Korte Duinen bij Soest: wandelen door en over deze zandduinen op de Utrechtse Heuvelrug kost je wat inspanning, maar dat helpt je tegelijkertijd ontspannen.

Een meisje met een gele regenjas aan de rand van een woeste zee

Uitwaaien bij een Bijzonder Plekje

Wil je echt even ontspannen en opladen, zorgen dat je met een leeg hoofd huiswaarts keert? Reserveer een weekendje weg of een vakantie bij een Bijzonder Plekje om onbezorgd te kunnen genieten.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Totale ontspanning

Uitwaaien is maximaal opladen. Met je hoofd in de wind, een flink stuk wandelen en even alle zorgen vergeten. Een paar tips.