De Italiaanse Alpen
Vakantie in Zuid-Tirol

In het noorden van Italië ligt Zuid-Tirol (Italiaans: Alto Adige). In de zuidelijke Alpen, met als letterlijk hoogtepunt de Dolomieten. Een unieke bergwereld, terecht beschermd als werelderfgoed van UNESCO. Imposante dramatische bergtoppen en rotsformaties reiken hier naar de hemel. Niet alleen de hoogte beneemt je de adem, ook de steeds wisselende uitzichten zijn van een ongekende schoonheid en zorgen er voor dat je adem stokt.

Over Zuid-Tirol

Hoewel Tirol je de indruk kan geven dat je naar Oostenrijk gaat, ligt Zuid-Tirol toch echt in Italië. Deze regio in het noorden van het land is wel anders dan je misschien gewend bent van Italië. De moedertaal is Duits en door de bouwstijl en sfeer krijg je af en toe het idee in de Oostenrijkse Alpen te zijn. Maar dan met Italiaanse flair.

Grillige bergen in het herfstlicht

De hoogtepunten van Zuid-Tirol

Een vakantie naar Zuid-Tirol zal je niet teleurstellen. De regio is zo veelzijdig, echt iedereen vindt hier iets wat bij je past. Een aantal van de hoogtepunten van de regio:

  • Alpe di Suisi/Seiser Alm: bekend als de grootste bergweide van Europa. Een fantastisch wandel- en skigebied, met grote bloemrijke weides, berghutten en altijd uitzicht op een van de machtige toppen van de Dolomieten.
  • Skiliefhebber? Dan heb je vast en zeker gehoord van de Sellaronde, de ronde om het Sellamassief waarbij je uitkijkt op de ruige toppen. Combineer deze ronde met een huttentocht in de Dolomieten.
  • Steden als Brixen (Bressanone), Bolzano (Bozen), Merano (Meran) en Klausen (Chuisa), met gekleurde huizen, een mediterrane sfeer, goede restaurants, terrasjes en delicatessenwinkels.
  • Drei Zinnen; je kunt er niet omheen. Hét symbool van de Dolomieten en werelderfgoed van UNESCO.
  • De wijnroute (Strada dei Vini), de oudste van het land: vanuit Bolzano zuidelijk langs wijngaarden, wijnhuizen en mooie dorpjes als Kaltern.
  • Een regio rijk aan tradities met o.a. Törggelen
  • Bergwandelen (Meraner Höhenweg), skiën, fietsen, klettersteigen… een paradijs voor de actieve vakantieganger
  • Culinair genieten: in de Buschenschanken (traditionele stubes op de boerderij), hoog op de berg in de almhutten en bergrestaurants.
  • Lago di Braies, een van de mooiste bergmeren in de Alpen.
Vakantiedorp in de Italiaanse Alpen, met ruige bergen op de achtergrond

Bosbaden in Zuid-Tirol

Ontspannen, opladen en je goed voelen? Ga naar Zuid-Tirol en keer ‘herboren’ weer naar huis. Ontdek de nieuwe trend ‘forest bathing’ (bosbaden), een eeuwenoud Japans concept waarbij je jezelf onderdompelt in de natuur om je vervolgens beter te voelen. Zuid-Tirol geeft daar een extra dimensie aan door het bosbaden uit te breiden met gastronomie, wellness en speciale accommodaties.

Genieten van de rust in de bosbaden van Zuid-Tirol

Bijzonder overnachten in Zuid-Tirol

Slaap je het liefst boven op de berg met eindeloos uitzicht? Hou je van een vakantie op de boerderij met je kinderen? Past een wellness accommodatie beter bij je?

Kies voor een vakantie bij de Roter Hahn, in luxe appartementen of B&B kamers op de boerderij. Proef Zuid-Tirol door te kiezen voor een overnachting bij een wijnboerderij, fruitbedrijf, wellnessboerderij of…

Modern appartement op de boerderij

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken