Origineel interieur met strijkplanken aan de wand

Voor koffie, lunch, borrel en diner
Zeeland: de leukste adresjes van Goes

Origineel interieur met strijkplanken aan de wand

Al dwalend door de historische straten van Goes waan ik me af en toe in het buitenland. Door het karakter van de pleintjes, straatjes, de boten in de Stadshaven en meer nog door de taal die ik om me heen gesproken hoor. Het Zeeuwse dialect, ik kan er geen touw aan vast knopen. Het weer brengt me direct terug op Nederlandse bodem, het is somber, grauw en koud. Een perfecte dag om op mijn gemak de leuke & lekkere adressen van Goes (Zuid-Beveland) te ontdekken.

Tip 1: Jardin Ontbijt & Lunch

New kid in town en gelijk een van de hipste! Jardin is een groene ontbijt- en lunchbar; een bijzonder plekje voor ontbijt, lunch en een lekkere tussenstop voor tijdens je stadswandeling door Goes. Het mooie geveltje matcht goed met het interieur. Licht, open, naturel en met planten. Een gezonde kaart zorgt ervoor dat je hier verantwoord geniet: sappen en smoothies, yoghurt met granola en fruit, Smoothie Bowl Poké Bowls met zalm, kip of vegan, stoere boterhammen met hummus, carpaccio of… De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de streek en uit eigen moestuin. Bij mooi weer zoek je een plekje voor de gevel of in de verborgen binnentuin. Hoekje om en je staat aan de haven.

Jardin Ontbijt & Lunch – Opril Grote Markt 2, Goes

Tip 2: Hotel & Brasserie Katoen

Aan de Vlasmarkt in het centrum van Goes ligt Katoen, een hotel met brasserie. Het hotel (23 kamers) zit in het voormalige historische archief en is nu een plek waar oud en nieuw goed samenkomen. De statige gevel aan de Vlasmarkt verraadt nauwelijks iets van de mooie plek die je aantreft wanneer je de poort door loopt. Een groot en gezellig terras en een sfeervolle brasserie wachten op je, de ontmoetingsplaats van Goes, 7 dagen per week geopend. Mét goede bediening, zij zorgen op een grauwe dag voor het zonnetje in huis. En buitenshuis, de aanwezige gasten krijgen leuke tips mee om de regenachtige dag zo goed mogelijk in te vullen. Goud!

Hotel Katoen – Bleekveld 9, Goes

Tip 3: In de Bakkerij

Geen bezoek aan Zeeland zonder een bolus te eten. De lekkerste bolussen van Zuid-Beveland vind je In de Bakkerij, aan de rand van het historische centrum. 7 dagen van de week geopend, je kunt ze niet missen! In de Bakkerij heeft uiteraard niet alleen maar bolussen. De lekkerste broden, met zuurdesem, worden hier nog ambachtelijk gemaakt en gebakken op een stenen ovenvloer. Het geheime ingrediënt? Vakmanschap en liefde voor het ambacht, en dat proef je!

Ook voor een kop koffie, thee, zoetigheden en boterhammen voor de lunch ben je hier welkom; met zicht op de bakkerij.

In de Bakkerij – Wijngaardstraat 50, Goes

Tip 4: Bierbrouwerij Slot Oostende

Laatst genoemd als adres, maar een van de meest markante plekken in de stad, waar vroeger een kasteel gestaan heeft. Tegenwoordig is Slot Oostende een bierbrouwerij, restaurant, winkel en hotel in één. Het ‘Slot’ ligt aan het plein met De Grote of Maria Magdalenakerk en de Heilige Maria Magdalenakerk. Tijdens een rondleiding, elke zaterdag, krijg je een goed beeld van de geschiedenis en de huidige invulling van het karakteristieke pand als bierbrouwerij, eindigend met een proeverij. Gewoon binnenlopen voor koffie, lunch, diner of om de huisgemaakte bieren te proeven kan ook.

Slot Oostende – Singelstraat 5, Goes

Nog meer tips voor een bezoek aan Goes e.o.

Overzicht