Twee ijsjes

Tips voor je vakantie
Zomervakantie

Twee ijsjes
Zomervakantie uitzoeken elk jaar weer een groot dilemma? Bekijk de tips en plekjes op Bijzonder Plekje en geniet volop in je vakantie.

Wat zijn jullie plannen voor de zomervakantie?

De zomervakantie; als kind keek je er wekenlang naar uit en leek er – tot je grote geluk – geen einde te komen aan de dagen zonder school. En ook op latere leeftijd, vooral wanneer je zelf kinderen hebt, is de zomervakantie iets om naar uit te kijken. Voor veel mensen is dit dé periode voor tijd samen met het gezin.

Ga voor een mooie vakantie naar het buitenland of blijf lekker dicht bij huis, in Nederland of België. Zit een vakantie er dit jaar niet in of kiezen jullie er bewust voor om in een andere periode weg te gaan? Kijk dan eens bij onze tips voor leuke uitstapjes en weekendjes weg in eigen land.

Glas wijn met glazen op tafel met uitzicht over de heuvels

Op vakantie naar het buitenland

Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland… Heerlijke bestemmingen waar je in de zomervakantie geniet van zon, zee & strand. Als er een zwembad is weet je zeker dat de kinderen zich vermaken en voor wie graag uitstapjes maak zijn er altijd wel leuke steden in de buurt.

Maar, er is meer dan het zonnige zuiden. Wil je dit jaar eens een keer wat anders? We hebben een aantal verrassende tips voor je.

  • Oostenrijk: voor velen de ideale wintersportbestemming, maar wist je dat een vakantie naar Oostenrijk in de zomer ook bijzonder mooi en fijn is? Frisse berglucht, prachtige vergezichten, fleurige alpenweides en heldere meren; laat je verrassen!
  • Denemarken: een heerlijke, veelzijdige vakantiebestemming op autoafstand van Nederland. Het is een kindvriendelijk vakantieland met prachtige natuur, mooie steden en lange stranden. Voor wie nog twijfelt hebben we een lijstje met 10 redenen om op vakantie naar Denemarken te gaan.
  • Zweden: ook al zo’n veelzijdige vakantiebestemming met, net als Denemarken, fantastische natuur en stranden. Ook zijn er veel mogelijkheden voor (sportieve) outdooractiviteiten zoals kajakken en vind je er leuke dingen om te doen met kinderen. Wil je niet te ver reizen? Maak een roadtrip door Skåne, de zuidelijkste provincie van Zweden.
Rode houten vissershuisjes in de haven van Skagen

Zomervakantie in Nederland

Wie bang is dat het vakantiegevoel ontbreekt wanneer je ‘s zomers in eigen land blijft, heeft het helemaal mis. Genieten aan de kust in Zeeland of op de Wadden, avontuur in de natuur op de Veluwe, waterpret in Friesland… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een vakantie in Nederland is leuk en in sommige gevallen ook praktisch. De korte reistijd maakt het bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor wie graag bewust(er) vakantie viert en liever niet met het vliegtuig gaat.

Verder zijn er altijd leuke uitstapjes in de buurt, waar je ook bent. In Nederland ligt alles relatief dicht bij elkaar. Het ene moment voel je je (bijna) alleen op de wereld in de natuur, het andere moment sta je midden in de stad.

Tips voor als je thuis blijft tijdens de zomervakantie

Soms krijg je het gevoel dat je op vakantie ‘moet’ in de zomer, want dat doen we nu eenmaal in Nederland. Daar tegenover staan een hele hoop redenen om het niet te doen. Misschien laat het budget dit jaar geen vakantie toe of kiezen jullie ervoor om in een andere periode weg te gaan, wanneer alles wat vriendelijker geprijsd is. Natuurlijk kan werk of een eigen bedrijf ook een rol spelen of is er überhaupt niet de behoefte om op vakantie te gaan.

Wat de reden ook is: voor iedereen die thuis blijft in de zomervakantie maar wel graag dingen onderneemt, hebben we een heleboel tips voor een dagje uit. Vind je een dag net iets te kort? Ga dan voor een weekendje weg in Nederland.

Op vakantie in een ander seizoen?

Bekijk ook deze tips voor:

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken