Havenplaatsje langs de Waddenkust

Waar ga je heen?
Meivakantie

Havenplaatsje langs de Waddenkust
Zin om eropuit te gaan in de meivakantie? Zoek de zon op in het zuiden, stap in de auto naar Denemarken of blijf lekker dicht bij huis en geniet van de lente in eigen land. Zoveel leuke bestemmingen en nog meer leuke plekjes om te ontdekken. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor de meivakantie..

In de meivakantie naar het zonnige zuiden

Hoewel het in Nederland soms ook al echt lekker weer kan zijn tijdens de meivakantie, kun je voor zonzekerheid toch beter een reisje naar het zuiden boeken. Op de meeste plekken in Zuid-Europa begint het vanaf april lekker op te warmen. Wakker worden met de zon die naar binnen schijnt, buiten op het terras ontbijten, een strandwandeling en als je een plekje uit de wind zoekt zou je – als je wilt – zelfs al in bikini kunnen. Tegelijkertijd is de temperatuur ook perfect om steden te bezoeken en andere activiteiten te plannen, iets waar het in de zomer al snel te warm voor is.

Zin om naar de zon te gaan in de meivakantie? Wat dacht je van Zuid-Spanje, de Algarve in het zuiden van Portugal, een van de Griekse eilanden of Tenerife?

Lentekriebels in eigen land

Ook zeker een aanrader in de meivakantie: blijf lekker in Nederland en geniet van de natuur die ontwaakt, frisse wandelingen, een stralende lentezon en het eerste terrasje van het jaar. Waar de Hollandse lente in het dagelijkse leven vrijwel onopgemerkt aan je voorbij gaat, heb je tijdens een vakantie in eigen land tijd om er echt van te genieten.

Voel je ze al, de lentekriebels? Ga lekker uitwaaien op de Wadden, naar de bollenvelden of boek een huisje in het bos en aanschouw hoe de natuur ontluikt. Geniet van het groen op het platteland, de pasgeboren lammetjes, blije koeien in de wei… Lente!

Boek een stedentrip

Een stedentrip is eigenlijk altijd een goed idee. Maar, afhankelijk van waar je heen gaat, is de meivakantie qua weer misschien wel de beste periode. Geen dikke winterjas nodig, maar ook niet te warm om op pad te gaan. Leuke bestemmingen voor een stedentrip vind je in heel Europa. Blijf dicht bij huis en kies voor een stedentrip in Nederland of een stedentrip België. Behoefte aan vitamine D? Boek dan een mooie trip naar een stad in Zuid-Europa.

De bijzondere gevel van het Stadhuis in Leuven

In de meivakantie naar Denemarken

In Denemarken heb je minder zonzekerheid dan in Zuid-Europa, maar vaak al wel opvallend mooi weer in de meivakantie.

Denemarken is een kindvriendelijk land. Voor het hele gezin zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Je bent bijna altijd wel in de buurt van water, strand en zee. Daar komt nog eens bij dat de rijafstand ook nog prettig is voor een week vakantie in mei.

Het is er een stuk rustiger dan in het zuiden van Europa en je hebt een ruime keuze aan activiteiten om te doen. Wandelen over het strand, spelen in het zand, een uitstapje naar Kopenhagen, Aarhus of Odense of neem de kinderen mee naar Legoland. Of je nu kleine kinderen hebt of tieners, je vermaakt je er zeker. Ook bij minder mooi weer zijn er tal van toffe activiteiten te doen.

Lees meer over een vakantie in Denemarken en ontdek de mooiste plekjes.

Hoge zandduinen met woeste zee

Op vakantie in een ander seizoen?

Bekijk ook deze tips voor:

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken