Groningen platteland

Oneindig veel ruimte
Ontdek Groningen

Groningen platteland
Oneindig veel ruimte, dat is typerend voor de provincie Groningen. Ontdek de 'lege' landschappen met oneindige vergezichten, de gezellige hoofdstad, N.P. Lauwersmeer en andere verborgen parels.

Hoogtepunten in ‘Grunn’

Op het eerste gezicht lijken de landschappen misschien ‘leeg’, maar wanneer je de tijd neemt om ‘Grunn’ te ontdekken zul je ervaren en zien dat deze provincie ten onrechte ondergewaardeerd is als vakantiebestemming.

Naast een stedentrip, een bezoek aan Nationaal Park Lauwersmeer, een wandeling door vestingstadje Bourtange en wierdedorp Niehove (mooiste dorp van Nederland in 2019) moet je ook zeker op zoek naar de ‘verborgen’ borgen en kastelen, historische kerken op terpen en ‘verlaten’ polderlandschappen. Bezoek het Waddenland met deze tips, het Westerkwartier en Westerwolde. Ga een visje eten bij ‘t Ailand, terug in de tijd bij ‘t Zielhoes en Café Hammingh, een dagje naar het strand bij Beachclub Kaap Hoorn, buurten bij de Jongens uit de Buurt in Winsum (mooiste dorp 2020) of ontdek de hippe en groene adressen in de stad.

Uitzicht over de polders

Een stedentrip Groningen

Bijzonder hoe veel van ons gericht zijn op de bekendere steden om een stedentrip te maken, terwijl de minder bekende steden net zo mooi of misschien nog wel mooier zijn. Neem Groningen, wat weet je van deze stad? Het is de provincie hoofdstad, heeft de Martinitoren als symbool van de stad en ook het kleurrijke Groninger Museum heb je misschien al wel eens gezien. Maar wist je dat je in de stad ook door de grachten kan varen? Met pakhuizen op de kades? Dat Groningen een hanzestad is? Tijdens een stadswandeling ontdek je ook nog eens tal van hofjes. Loop ook zeker even door de mooie tuin van De Prinsenhof.

Lees onze tips voor je stedentrip Groningen

Gouden gorilla in de lobby van het hotel

Het Groningste van Groningen

Hoe je jouw tijd in Groningen het beste invult? Met tips van een local natuurlijk! Onder de noemer het Groningste van Groningen ontdek je Groningen op z’n Groningst. Ruim 50 ondernemers hebben zich verzameld en bieden je onder dit label een authentieke en gastvrije ervaring. Eten en proeven van het lekkerste van het land en de zee, slapen op de mooiste plekjes, een landroversafari door ongerepte natuur, droogvallen op het wad, zoeken naar oesters, vissen voor je avondmaal, wadlopen, varen langs zeehonden, op de fiets langs wierden en dijken… Er is zoveel te zien en beleven!

Oesters eten

Op vakantie in Groningen

Je leest het al, een vakantie in deze noordelijke provincie is zo gevuld.

Er gaat niets boven Groningen

Kies een bijzonder plekje om een weekendje of vakantie naar toe te gaan en ga zelf ervaren, proeven, beleven, zien (en zwijgen) hoe heerlijk het is in het hoge noorden. Wordt het een verblijf in een van de Baayvilla’s aan het Lauwersmeer? Ga je liever genieten van een glamping vakantie Aan ‘t Diepje of kies je voor avontuurlijk en ga je slapen in het Strokasteel?

Veul plezaier!

Gelegen in het groen, in het Groningse Westerkwartier.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken