Kersenbloesem

Daar bloei je helemaal van op!
Tip: Appelcafé Gruun

Kersenbloesem

Een kaarsrechte weg doorkruist de Betuwe. Ik zie een (nu nog) lege fruitstal als verlaten fort in de berm staan. Daarachter de boomgaarden met statige rijen fruitbomen die als tinnen soldaatjes de boerderijen bewaken. De zon blinkt op hun kleurrijke uniformen en openspringende knoppen zorgen voor tromgeroffel. Witte was wappert als vlaggen aan de lijn en een lentebries rolt een loper van tere bloesemblaadjes uit. De Betuwe geeft zich over aan de lente!

Appelcafé Gruun, een verborgen parel

Zo ook Appelcafé Gruun in Ommeren op de grens van de gemeente Neder-Betuwe en Buren. Bij aankomst zien we dat ook hier de lentekriebels hoogtij vieren. De ramen worden gelapt en in de keuken worden de voorbereidingen getroffen voor de lunch. Sally komt met een grote glimlach op haar gezicht de keuken uit om koffie voor ons te zetten. Sinds een jaar runt zij met liefde dit café in de schuur die hoort bij het fruitteeltbedrijf van haar oom. Spannend natuurlijk want dat er zo’n leuke plek achter de appel- en perenbomen schuil gaat is vanaf de weg moeilijk te zien. Het gaat hier dan ook om een echte verborgen parel!

Het hele jaar gezellig en knus

Het café is ingericht met een gezellig allegaartje aan meubels en decoratie die, zo bij elkaar, verrassend goed staan. Een frisse groene kleur is een toepasselijke rode draad waardoor de lente zelfs hier binnen doordringt. De boeketjes verse bloemen op tafel en snoeihout uit de boomgaard tussen de groepjes kroonluchters aan het plafond halen het buitenleven nog meer naar binnen. In de hoek staan een paar fijne banken rond een houtkachel. Er is niet veel fantasie voor nodig om je voor te stellen dat hier in de wintermaanden heel wat gezellige uurtjes verstreken zijn.

Beleef en proef de seizoenen

Maar het grote terras, in dito stijl met zicht op de boomgaarden en een pleintje wat de fantasie van de kleine gasten prikkelt, verraadt dat we aan de start staan van de lekkerste tijd bij het Appelcafé. Met de lentebloesem gevolgd door weldadige schaduw in de warme zomermaanden en dan, dames en heren; de appels en peren! Want naast de heerlijke appeltaart, pannenkoeken en high tea is dat toch wel wat Appelcafé Gruun zo bijzonder maakt. Hier beleef en proef je de seizoenen in zijn puurste vorm!

Leuk om te doen

Appelcafé Gruun ligt naast een boerderijwinkel vol verse producten voor de dagelijkse boodschappen. In de zomermaanden ben je van harte welkom voor een ritje in de Elstar Express om alles te weten te komen over de fruitteelt. Of ga de paden op en lanen in en volg het klompenpad door de Betuwe langs het Appelcafé.

Handig om te weten over Appelcafé Gruun

Wat? Appelcafé Gruun – Zijveling 1, Ommeren
Openingstijden: Woensdag tot zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Vanaf 10 personen ook lunch en high tea mogelijk op andere dagen.

Voor een seminar, vergadering of trouwerij in een inspirerende omgeving bent u hier tevens op het juiste adres!

Overzicht