De Domtoren in Utrecht

De Utrechtse Heuvelrug & leuke steden
Vakantie in Utrecht

De Domtoren in Utrecht
Vakantie in Utrecht? Doen! De provincie Utrecht heeft veel te bieden. Historische steden, mooie natuurgebieden en leuke uitjes voor jong & oud; hier vind je het allemaal. Deze veelzijdige provincie is een fijne bestemming voor een actieve vakantie, maar ook om tot rust te komen en je batterij op te laden. Het is lekker dicht bij huis en er valt veel te zien en te beleven. Ook leuk voor een vakantie met kinderen!

Bezoek N.P. de Utrechtse Heuvelrug

Utrecht is een echte snoepwinkel voor natuurliefhebbers, met als hoogtepunt natuurlijk Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Na de Veluwe is dit het grootste bosgebied in Nederland, en dat in de kleinste provincie! De Heuvelrug is een prachtig gebied met bossen, heuvels, heiden, grasland en stuifzand. Maak een mooie fietstocht of ontdek het gebied te voet. Liever iets meer avontuur? Ga paardrijden of huur een mountainbike. Aan de zuidzijde, bij de Amerongse Bovenpolder, vind je de uiterwaarden van de Rijn, deze horen ook bij het nationaal park. Een fantastische plek voor vogelaars!

Naast mooie natuur is er ook op cultureel vlak veel te zien. Landgoederen, kastelen, musea… Hier kom je dagen tekort tijdens je vakantie in Utrecht.

Wandelen naar Buiten in de Kuil

Cultuur & historie tijdens je vakantie in Utrecht

Wil je graag meer te weten komen over de historie van dit stukje Nederland? In Utrecht valt veel te ontdekken, zowel in de steden als daarbuiten. Veel musea, de bekende toren van de Domkerk in de hoofdstad, paleis Soestdijk tussen Soest en Baarn, Kasteel Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug… Stuk voor stuk interessante bezienswaardigheden met een eigen verhaal. Ontdek het allemaal tijdens je vakantie in Utrecht.

Paleis

Op vakantie in Utrecht met kinderen

De provincie Utrecht is ook erg leuk voor een vakantie met kinderen. Centraal gelegen in Nederland, dus je bent lekker snel op plaats van bestemming. En als je er dan eenmaal bent, dan kan het feest beginnen! Beklim de Domtoren, wandel samen door de stad, ga waterfietsen op de grachten of ga op ontdekkingsreis in de natuur, Staatsbosbeheer organiseert avontuurlijke excursies speciaal voor kinderen. Bewonder de panda’s in Ouwehands Dierenpark, breng een bezoek aan Dierenpark Amersfoort of ga naar het Spoorwegmuseum.

Bijzonder overnachten in Utrecht

Alle leuke uitjes, de verrassende natuur en rijke historie maken Utrecht een geliefde bestemming voor een vakantie of weekendje weg. Het zal je dan ook niet verbazen dat er veel leuke slaapplekken zijn waar je bijzonder kunt overnachten. Kies je voor een mooi vakantiehuis in het bos, een leuke B&B in de stad, een vakantiehuisje op de Utrechtse Heuvelrug of toch een luxe hotel? Keuze genoeg!

Naast bijzondere logeeradressen vind je in Utrecht ook andere leuke plekjes. Een luxe wellness, hippe koffietentjes en veel gezellige lunchadresjes. Neem snel een kijkje tussen de bijzondere plekjes in Utrecht!

Houten vakantiehuisje met sneeuw

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
De Utrechtse Heuvelrug & leuke steden

Op vakantie naar Utrecht? Doen! De kleinste provincie van Nederland heeft veel te bieden. De Utrechtse Heuvelrug, leuke steden & meer. Ontdek het zelf!