Tips
Voorjaarsvakantie

Wat ga je doen in de voorjaarsvakantie (ookwel krokusvakantie)? Kies je voor zon of sneeuw? Een stedentrip of een vakantie in eigen land? Bekijk onze tips.

Waar ga jij heen in de voorjaarsvakantie?

De voorjaarsvakantie (voorheen krokusvakantie) valt rond de overgang van winter naar lente en biedt daarom veel verschillende mogelijkheden voor een vakantie of weekendje weg. Voor liefhebbers van wintersport is dit hét moment om de sneeuw nog een keer op te zoeken. Voor wie de kou zat is, zijn er heerlijke zonbestemmingen. Wil je er wel graag tussenuit, maar vind je een week aan de korte kant? Hou de reistijd kort en ga voor een leuke bestemming in eigen land.

Op vakantie naar de sneeuw?

Hoe lekker is het om in de voorjaarsvakantie nog een paar dagen te gaan skiën of snowboarden? Niet voor niets is deze periode een geliefde tijd om op wintersportvakantie te gaan. Aangename temperaturen, een stralende zon én over het algemeen ook nog prima sneeuw. Zeker op de hogere hellingen hoef je je geen zorgen te maken over smeltende sneeuw, dit is maar een klein laagje dat ‘s nachts weer opvriest.

Ook voor een reis naar Lapland is dit een goede periode. De dagen worden alweer wat langer en minder koud en de kans op het zien van het noorderlicht is aanwezig.

Gezin in een stoeltjeslift op wintersport in Tsjechië

Zon en warmte in de voorjaarsvakantie

Ben je tegen het einde van de winter wel klaar met de kou en heb je behoefte aan een flinke dosis vitamine D? Zoek de zon en warmte op, bijvoorbeeld op een van de Canarische eilanden. Deze Spaanse eilanden zijn erg geliefd voor een zonvakantie in de winter. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze tips voor Tenerife, een eiland dat veel meer te bieden heeft dan de meeste mensen weten. Kies een andere weg dan de massa en geniet in alle rust van de natuur, cultuur en historie op dit prachtige eiland.

Slingerende bergweg op Tenerife

Een stedentrip?

De voorjaarsvakantie duurt maar een weekje en laat dat nu net perfect zijn voor een stedentrip! Een volle week is zeker geen must, over het algemeen is een dag of drie al voldoende om de leukste plekjes in een stad te ontdekken. Langer kan natuurlijk altijd, dan kun je het wat rustiger aan doen en ook wat meer tijd nemen om te niksen. Voor een citytrip hoef je overigens lang niet altijd met het vliegtuig, er zijn ook veel leuke steden dicht bij huis. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze tips voor een stedentrip in België.

Het historische centrum van Leuven

Ben je de kou zat? Wellness & warmte adressen

Zit een vakantie naar de zon er niet in, maar heb je wel behoefte aan warmte? Dan biedt een adres met wellness faciliteiten uitkomst. Boek een dagje relaxen bij een spa of ga er een paar dagen tussenuit en blijf slapen bij een verwenadres. Een vakantiehuis met sauna, hot tub, whirlpool… Of een hotel met wellness en mogelijkheid om een massage te boeken. Laat je in de watten leggen!

Sauna met sfeerhaard ernaast

Vakantie in eigen land

Onze laatste tip: een vakantie in eigen land! Uitwaaien aan zee, een stedentrip, avontuur in de natuur, culturele uitstapjes of gewoon lekker niksen. Als je in Nederland op vakantie gaat hoef je niet te kiezen, je kunt het namelijk allemaal combineren. Stad en natuur liggen vaak dicht bij elkaar en vanaf veel plekken is ook de kust makkelijk te bereiken.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken