Interieur restaurant Brasa

Hippe restaurants in de polder
Laag Holland: 3x uit eten ten noorden van A’dam

Interieur restaurant Brasa

Ten noorden van Amsterdam ligt Laag Holland, een regio waar we fan van zijn. De karakteristieke Hollandse dorpen, de weidse polderlandschappen met ophaalbruggetjes, de verstopte theetuinen; het zijn slechts enkele van de redenen waarom je een keer een bezoek aan deze streek moet brengen.

Tijdens je fiets- of wandeltocht door Laag Holland hoef je je geen zorgen te maken over je inwendige mens. Verspreid, soms in the middle of nowhere, liggen een paar uitstekende en trendy restaurants. Fijne tussenstops of eindbestemmingen van je ontdekkingsreis door de polders. Ontdek deze 3 restaurants ten noorden van Amsterdam:

1. De Stallen bar & grill in Purmerend

Voor De Stallen hoef je niet ver te zoeken. Dit sfeervolle restaurant ligt in het centrum van Purmerend. Waar vroeger de koeienmarkt werd gehouden, vind je nu een stoer restaurant, helemaal van deze tijd. Naast stoer heeft het restaurant ook een industrieel karakter, benadrukt door het gebruik van hout, steen en leer. Het prachtige pand is aan de buitenkant zoveel mogelijk in tact gelaten. Ook voor het interieur zijn authentieke details mooi hergebruikt. In de oude voederbakken was je nu je handen op het toilet, stalramen zorgen voor extra licht en aan de muren zie je nog kettingen waaraan de koeien stonden.

Niets geen ingewikkeld gedoe bij De Stallen, je eet hier goed en lekker zonder fratsen. Vlees van de Big Green Egg, ‘borrelworst’ van Brandt & Levie, zalige salades en goede burgers. Kijk niet vreemd op als de dansvloer na jouw diner vol staat met swingende levensgenieters. Na het avondeten verandert het restaurant in een ‘dancing’.

De Stallen – Koemarkt 54A, 1441 DD Purmerend

RGUgU3RhbGxlbiBQdXJtZXJlbmQ=

RGUgU3RhbGxlbiBQdXJtZXJlbmQ=

2. De Poort van Amsterdam bar & original kitchen

Best bijzonder, ik zou nooit zomaar in een restaurant op een vakantiepark gaan eten. Een parkrestaurant roept bij mij gevoelens op van massaal, buffetten en een ‘vreetschuur’. Niets is minder waar wanneer je gaat eten bij De Poort van Amsterdam, gelegen aan het Markermeer bij Uitdam. Het terras aan het water is op een zonnige dag fijn, maar eigenlijk moet je hier ook even binnen zijn. Het restaurant heeft een prachtig interieur: glanzende groene tegeltjes aan de wand, knalroze flamingo’s aan de muur, metershoge plafonds en een indrukwekkende bar. Op de kaart klassiekers als kabeljauwfilet, kogelbiefstuk en burgers. Een fijne stop tijdens je tocht door Laag Holland.

De Poort van Amsterdam – Zeedijk 2, 1154 PP Uitdam

UG9vcnQgdmFuIEFtc3RlcmRhbQ==

UG9vcnQgdmFuIEFtc3RlcmRhbQ==

3. BRASA bar & kitchen in Middenbeemster

Het kan niet anders dan dat het ‘planken’ bij BRASA in Middenbeemster is uitgevonden. De rijkelijk gevulde planken die hier op tafel komen, met de toepasselijke naam ‘Smikkelplank’ zijn niet alleen smakelijk, ook een lust voor het oog. Eigenlijk is het hele restaurant een lust voor het oog. Wat een fijne plek! In een statig herenhuis uit de 17e eeuw, een eyecatcher in het hart van Middenbeemster, bevindt zich het trendy restaurant met verschillende kamers met hoge ramen. Je bent hier van harte welkom voor de lunch, het diner, een high tea of goed aangeklede borrel. Avonden met live muziek, feestjes en vergaderingen of een tof tuinfeest; alles kan. Je moet hier in ieder geval een keer in de zomer naar toe, het terras aan de achterzijde is heerlijk! Smikkelplank erbij en genieten maar.

BRASA – Rijperweg 83, 1462 MD Middenbeemster

QnJhc2E=

QnJhc2EgcHJvZWZwbGFuaw==

QnJhc2EgZGVzc2VydA==

Tip: blijf na je bezoek aan BRASA slapen bij B&B Unique Ludique, slechts een paar stappen lopen van het restaurant.

Bekijk ook onze andere tips voor Laag Holland

Overzicht