De ruige kust van Zuid-Engeland met een witte vuurtoren vlakbij zee op een rots

Mooie bestemmingen in Europa? Bijzonder Plekje wijst je de weg!
De mooiste vakantiebestemmingen

De ruige kust van Zuid-Engeland met een witte vuurtoren vlakbij zee op een rots
Waar vind je de mooiste vakantiebestemmingen in Europa? Daar valt natuurlijk over te twisten. De een houdt vooral van indrukwekkende natuur, terwijl de ander op vakantie juist het liefst bruisende steden ontdekt. Toch kun je, als je rekening houdt met die verschillende voorkeuren, best een lijstje maken met de mooiste stukjes Europa. En daarbij zoeken wij dan weer bijzondere plekjes om te overnachten!

 

Het is vakantie, eindelijk! Je hebt hard gewerkt, er echt naar toe geleefd en nu is het tijd om te ontspannen en te genieten. Om te beleven, voelen en proeven. Om nieuwe herinneringen te maken. In de schaarse vrije tijd die je hebt, wil je natuurlijk graag het mooiste en beste! Dat verdien je ook.

De keuze aan vakanties is reuze. Ga je voor een lange of korte vakantie? Kies je voor een vakantie in eigen land of het buitenland? Ben je fan van aparte vakanties of hoeft het voor jou allemaal niet zo anders dan anders? Hou je van een actieve vakantie, een strandvakantie, een cultuurvakantie of een culinaire vakantie?

De mooiste natuur op vakantie

Hou je vooral van rust en natuur? Dan hebben we wel alvast een paar ideetjes voor je. Het golvende landschap van Toscane is bijvoorbeeld ideaal voor een vakantie waarin je vooral wilt genieten van het leven. Liever wat minder lieflijk? Ga dan voor de ruige kust van Engeland, of voor de beroemde Scandinavische rust in Denemarken – dat is ook nog eens lekker dichtbij. Even helemaal de wereld uit? Bezoek het noorden van Zweden, bij voorkeur in de winter. Zweeds Lapland is zo bijzonder en hoort echt tot de mooiste vakantiebestemmingen. Deze bestemming mag niet op je ‘bucketlist’ ontbreken.

De mooiste stedentrips

Ook wat betreft bruisende wereldsteden heeft Europa genoeg te bieden. Londen, Parijs, Barcelona en Rome zijn bekende voorbeelden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Wat dacht je van de mooie en gezellige steden als Leuven, Mechelen en Brugge bij onze zuiderburen? Maar ook Kopenhagen en Stockholm worden populairder dankzij de fijne koffietentjes en hippe designwinkels. Wil je de grote drukte in een stad als Barcelona ontwijken? Bezoek dan het fijne Valencia, een topcombinatie van stad & strand.

Ook onze eigen steden zijn mooi! Wat dacht je van een leuke stedentrip naar Nijmegen, Maastricht of Delft?

Slapen op de mooiste vakantiebestemmingen

Waar je ook voor kiest en wat voor jou ook de mooiste vakantiebestemming is, een fijne accommodatie vormt toch wel de basis voor een geslaagde vakantie. Misschien zoek je wel een rustieke bed & breakfast in Italië of Zuid-Frankrijk, waar je tot ’s avonds van de plaatselijke keuken proeft en tot laat op het terras kunt zitten. Je stedentrip wordt helemaal perfect met een leuk boutique hotelletje waar je je voetjes omhoog kunt leggen na een lange dag shoppen en stappen.

Juist omdat we weten hoe belangrijk een fijne accommodatie is, zoekt Bijzonder Plekje bij de mooiste bestemmingen in Europa ook de mooiste plekjes om te slapen. Met onze selectie bijzondere plekjes kan je vakantie niet meer stuk!

Ontdek ook deze leuke vakantiebestemmingen

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken