Een leuke vakantiebestemming is Puglia in het zuiden van Italie.Een meisje wandelt door de straten van Alberobello

Onze tips
Leuke vakantiebestemmingen

Een leuke vakantiebestemming is Puglia in het zuiden van Italie.Een meisje wandelt door de straten van Alberobello
De wereld is mooi! Er is zoveel te zien en te ontdekken. Het wordt steeds makkelijker om te reizen, maar wat zijn nu leuke vakantiebestemmingen? Ik help je graag op weg met wat inspiratie.

Op vakantie in eigen land

Hoe goed ken jij Nederland? Ga jij wel eens op vakantie in Nederland en kom je dan verder dan bekende vakantieplekken als de (Zeeuwse) kust en de Veluwe? Ons eigen kleine land heeft zoveel leuke vakantiebestemmingen. De Waddeneilanden zijn het hele jaar door heerlijk, de Friese meren aantrekkelijk, het Limburgse Heuvelland doet denken aan de glooiende heuvels van Toscane. Maar ook de Achterhoek, het Vechtdal, de IJsseldelta en de Drentse Hondsrug zijn prachtig! Ons land is divers en is een perfecte vakantiebestemming, 365 dagen per jaar.

Het leukste dagje uit: per puch door het Vechtdal is een leuke activiteit

Leuke vakantiebestemmingen in Europa

Je hoeft ook echt niet naar de meest exotische bestemmingen ter wereld te vliegen om een fijne vakantie te hebben. Europa heeft zoveel moois en bijzonders te bieden. Van woeste rotskusten in Scandinavië tot exotische stranden op Ibiza, van rollende heuvels in Engeland tot bergachtige eilanden in de Middellandse zee, van uitgestrekte bossen in Finland tot cultuurrijke regio’s in Italië. Wat dacht je van de leuke vakantiebestemmingen Puglia, Lapland of Skåne? Liever naar Devon of de Savoie Mont Blanc? De keuze is reuze!

De haven met blauwe bootjes voor indrukwekkende Moorse gebouwen langs de waterkant

Een paar favoriete vakantiebestemmingen

Elke regio en elk land heeft een eigen charme. Tijdens mijn ontdekkingsreizen voor Bijzonder Plekje ben ik elke keer weer blij verrast over de schoonheid van de wereld. Dicht bij huis en verder weg. Ik deel graag een paar van mijn favoriete bestemmingen:

  • Een leuke stedentrip? Denk eens aan de Hanzesteden langs de IJssel. Zutphen, Doesburg, Deventer; verrassend mooi en leuk.
  • Een paar dagen je hoofd leeg laten waaien? Ga het water op in Alde Feanen N.P. in Friesland. Elektrisch bootje huren, aanleggen waar je maar wilt; echt even weg!
  • Culinair genieten en toch ook actief bezig zijn? Limburg lonkt! Combineer je wandeling door het Heuvelland met een smakelijke tussenstop.
  • Het zuiden van Italië is zo anders dan Noord-Italië, je waant je in een andere wereld!

Ontdek zelf hoeveel leuks er in de wereld is, ook gewoon om de hoek!

Limburgs heuvellandschap

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken