Van Oostende tot De Panne
België: de 9 lekkerste adressen aan de kust

Ontdek de 9 leukste en lekkerste hotspots aan de Belgische kust, van Oostende tot De Panne. Van ontbijt-, lunch en apero hotspot tot het beste visrestaurant.

1. Muccka

Nog redelijk vers van de pers: Muccka. Vanaf laat in de ochtend geopend voor een eerlijke maaltijd. Hier geen poespas, maar kwaliteitsingrediënten die met liefde voor je worden bereid. Net als het interieur no-nonsense.

Muccka – Marie-Joséplein 6, Oostende

2. Cultuurcafé

In het oude postgebouw zit een cultureel centrum, met aandacht voor theater, muziek en tentoonstelling. Midden tussen de voormalige postvakken vind je het Cultuurcafé, waar het altijd gezellig druk is. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat ben je welkom voor een koffie, biertje of (biologische) maaltijd.

Cultuurcafé – Hendrik Serruyslaan 18A, Oostende

3. Sanseveria Oostende

Ons favoriete tentje uit Brugge heeft nu ook een vestiging in Oostende: Sanseveria. Waar voorheen het goud van een juwelier in de etalage prijkte, stralen nu goudgele bagels, voor het ontbijt of de lunch. Wat dacht je van Oscar, een bagel met speculoospasta, appel en speculooscrunch als ontbijt? Of heb je liever Edward voor de lunch, met peer, radijs, geitenkaas & zwarte peper?

Sanseveria – Wittenonnenstraat 36, Oostende

4. Passe – Vite

Passe – Vite is favoriet! Ook bij de locals. Wil je hier een plekje voor de lunch bemachtigen, dan moet je reserveren. Gelukkig breidt het aantal zitplaatsen binnenkort uit. Aan de Nieuwstraat 10 komt de nieuwe vestiging, met iets meer ruimte. Alles, maar dan ook echt alles, wordt vers voor je neus bereid. Een soepje of een verse salade eet je hier met smaak.

Passe – Vite – Hertstraat 1, Oostende (Nieuwstraat 10)

5. Wijnbar maQUINZE

Zo’n leuke ontdekking! Na het eten slenteren we nog wat door de straten van Oostende en stuiten op Wijnbar Vines (van maQUINZE). Een sfeervol ingerichte wijnbar, met een ontspannen muziekje op de achtergrond en de lekkerste wijnen op de kaart (en in je glas). Uit de USA, persoonlijk geïmporteerd.

maQUINZE – Madridstraat 15, Oostende

6. Jeanne Eethuis

Bij Jeanne, in het historische centrum van Nieuwpoort, kun je terecht voor een gezonde lunch, een koffie met een overheerlijk taartje of reserveer op zondagochtend voor de brunch. Gezellig bijpraten, lekker eten, een glaasje bubbels… Warme grijstinten, stoere houten materialen en koperen lampen. Hip bij Jeanne!

Jeanne Eethuis – Kerkstraat 11, Nieuwpoort

7. Brasserie Nieuwpoort

Geen bezoek aan de Belgische Kust zonder garnalenkroketten te eten. Ze staan op bijna elke menukaart, maar je eet ze het lekkerst bij Brasserie Nieuwpoort. Bij voorkeur ook nog op het terras in de zon, met een goed glas wijn erbij. Of een Belgisch biertje. Neem ook even de tijd voor de menukaart, vormgegeven als een compleet boek. Met recepten, prachtige foto’s en inspirerende quotes.

Brasserie Nieuwpoort – Marktplein 19, Nieuwpoort

8. Julia Fish & Oysterbar

Al generaties lang verkoopt de familie Wittevrongel vis. Niet alleen in viswinkel Mare Nostrum, ook in de vlakbij gelegen visbistro Julia (in Sint-Idesbald/Koksijde). Die laatste móet op je lijstje ‘try before you die’. Reserveer een plekje aan de bar, zodat je alle visgerechten voor je neus klaargemaakt ziet worden. Vraag de attente bediening of de kok je verrast en geniet van een bijzondere culinaire avond. Hier eet je verse vis als nooit tevoren, in een ontspannen sfeer. De presentatie, de smaak, de creativiteit… Wat dacht je van een bruscetta Julia, met zeebarbeel, venkel en sweet chili? Een Lotte ‘Vitello Tonato’ style? Gefrituurde soft shell crab (die je onwennig in z’n geheel eet) of gamba’s alla plancha? Een smaaksensatie!

Julia veroverde ons hart… #sexyfish

Julia – A. Vanhouttelaan 2, Sint-Idesbald (Koksijde)

9. Sofie’s Sunset

Uiteraard mag een beachbar niet ontbreken aan dit rijtje van fijne adressen aan de kust. Op het strand van Koksijde vind je Sofie’s Sunset. Met een beetje Ibizagevoel en een goede cocktail de zonsondergang bewonderen. Je begrijpt dat menigeen hier makkelijk een paar uur doorbrengt.

Soffie’s sunset – Zeedijk 301-331, KoksijdeTip van Marleen:

Ga op ontdekking langs de Belgische Kust aan de hand van de fiets- en wandelroutes uit de Time to momo reisgids De Belgische Kust. Zo ontdek je de leukste adressen, mooiste winkels, hippe hotspots en beste restaurants.

Blijven slapen aan de Belgische Kust? Onze 5 favoriete logeeradressen

Overzicht