Karakteristiek rood houten huis in Lapland, met een gewei op de gevel

Alle ruimte voor jezelf
Vakantie in Zweden

Karakteristiek rood houten huis in Lapland, met een gewei op de gevel
Steeds meer mensen ontdekken Zweden als vakantieland. Logisch, want een vakantie in Zweden betekent niet alleen IKEA, Pippi Langkous en elanden, maar vooral ook rust, schoonheid en ruimte. Ruimte voor uitgestrekte bossen, spiegelgladde meren en rode houten huizen. En misschien nog belangrijker: ruimte voor jezelf. Een Scandinavische droombestemming!

De mooiste regio’s voor jouw vakantie in Zweden

Zweden is zo’n uitgestrekt land, dat één vakantie nooit genoeg is. Er is zoveel moois te ontdekken. Elke regio heeft zijn eigen charme. De ruige kustlijn met mooie baaien en schattige vissershuisjes, het golvende binnenland van het zuiden waar je toffe koffieplekjes ontdekt, de uitgestrekte bossen in Zweeds Lapland, het waterrijke midden, de overweldigende natuur. Wees gewaarschuwd; na een vakantie in Zweden wil je nooit meer anders!

  • In het zuiden van Zweden: Het dichtst bij Nederland liggen de golvende velden van Skåne, waar het aantal zonuren lekker hoog ligt.
  • Zweedsers dan Zweeds wordt het niet in de provincie Småland, waar je van rood houten huis naar rood houten huis rijdt, temidden van bossen en meren.
  • Zweden in het klein? Maak een rondreis door Blekinge.
  • Het westen van Zweden: met de 1000-en eilandjes voor de kust, de idyllische kustplaatsjes en het groene glooiende binnenland.
  • Een Zweedse stedentrip: De steden Stockholm, Malmö en Göteborg zijn fijne bestemmingen voor een stedentrip, met een prachtige scherenkust vol eilandjes voor de deur.
  • Het hoge noorden: Wanneer je net als ik al jaren droomt van het Noorderlicht, bezoek dan Zweeds Lapland. Dichterbij en makkelijker bereikbaar dan je denkt!
  • Ben je op zoek naar het traditionele Zweden? Dan moet je echt naar het gebied rondom het enorme Siljan-meer: Dalarna. In het noorden van Dalarna kun je bovendien kennismaken met een unieke cultuur: die van de Sami. Als je door de Zweedse natuur rijdt en je ineens de rendieren van de Sami tegenkomt, is dat een onvergetelijk moment.
Rode houten huizen aan het water bij rotseilandjes

Typisch Zweeds

Noem Zweden en iedereen weet wel een paar typisch Zweedse fenomenen te noemen. Wat dacht je van knäckebröd, rode houten huizen en het songfestival? Of de beroemde Dalapaardjes, uit de regio Dalarna waar je veel traditioneel Zweeds handwerk tegenkomt. En natuurlijk Pippi Langkous, niet te missen! Voor een ontmoeting met Pippi Langkous ga je naar Småland, waar je in Astrid Lindgrens Värld de wereld van Pippi en allerlei andere personages uit de boeken van deze Zweedse schrijfster kunt betreden. Onvergetelijk; ABBA en IKEA…. Bezoek het ABBA museum in Stockholm en kom meer te weten over de geschiedenis van de Zweedse woonwinkel die de wereld heeft veroverd in het IKEA museum.

Zweeds houten rood huis aan de waterkant met witte boot ervoor
Ongerepte Zweedse natuur

Natuur met elanden en rendieren

Maar de grootste aantrekkingskracht van Zweden als vakantieland is toch wel de uitgestrekte natuur. Hier lig je niet handdoekje aan handdoekje op het strand, maar heb je vaak een heel meertje voor jezelf. Je kunt in Zweden wandelen zonder een mens tegen te komen en om te overnachten mag je dankzij het allemansrecht op heel veel plekken je tentje opzetten. Maar je kunt ook kiezen voor zo’n schattig rood huisje. Zie jij jezelf al op de veranda zitten, wachtend tot er een eland of rendier langskomt?

Het allerfijnste is nog wel dat al die ruimte voor de natuur je volop rust en ruimte voor jezelf geeft. Wedden dat je na een vakantie in Zweden met een opgeruimd hoofd en vol nieuwe energie thuiskomt? Zeker wanneer je je reis naar Zweden combineert met een verblijf bij een van de bijzondere plekjes die we voor je geselecteerd hebben!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken

Ook leuk om te lezen:

Alle ruimte voor jezelf

Op vakantie naar Zweden betekent genieten van ongerepte natuur, rust en ruimte. Zweden overtreft al je verwachtingen! Lees onze tips.

Rood houten huis omgetoverd tot B&B in Zweden.

Kvarnen i Hyssna

Hyssna, Västra Götalands län

Houten huisjes op het Zweedse platteland

Nästegården B&B

Broddetorp, Västra Götalands län

Boomhut Zweedse stijl

Islanna Trädhushotell

Falköping, Västra Götalands län

Schattig vakantiehuisje in Zweden.

Swedish Country Living

Köpmannebro, Västra Götalands län

Bruiddsuite met bad op pootjes voor een romantische huwelijksnacht

Hotel Villa Stern

Oldenburg, Nedersaksen Duitsland

Nyrups Nature Hotel

Nyrup, Skåne

Slapen in een boomhut in Zweden

Trakt Forest Hotel

Holsbybrunn, Jönköpings län

Slaapkamer in de B&B

Äppelgården B&B

Mariestad, Zweden

Slaapkamer met vrijstaand bad

‘t Lennepserf

Veessen, Gelderland

Hip hotel in Zweden

Slipens Hotel

Fiskebäckskil, Västra Götalands län

Vakantiehuis Sveaborg

Husnäs, Jonkoping County

Rode graansilo omgebouwd tot hotel.

Upperud 9:9

Upperud, Västra Götalands län

Houten hotel aan de westkust van Zweden

Villa Sjötorp

Ljungskile, Bohuslän

De boomhutten liggen in een mooie omgeving, middenin de natuur.

Granö Beckasin Lodge

Granö, Västerbottens län

Overnachten in een drijvende suite in Zweden

Slottsholmen on Water

Västervik, Kalmar län